banner

O Dekan tüm iddiaları yalanladı




Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gözde Yılmaz'ın Dekan Prof. Dr. Yusuf Devran tarafından tehdit edildiği yönündeki habere yalanlama geldi.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran'ın vekili Av. Ümit Demirhan tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Hürriyet Gazetesi Yetkililerine ve Kamuoyuna,

06-08-2012 tarihli Hürriyet gazetesinde yer verilen Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ile ilgili haber tek taraflı mesnetsiz itham ve iddialara dayanmaktadır. Hürriyet gibi Türk medyasının köklü bir yayın kuruluşunda yer alan, tarafımızdan herhangi bir bilgi talep edilmeden tek taraflı olarak hazırlanıp kamuoyuna servis edilen haber ile ilgili olarak hukuki haklarımız saklı kalmak üzere aşağıdaki bilgileri gazeteniz ve kamuoyu ile paylaşırız:

- Haberde adı geçen öğretim elemanı tarafından ifade edilen lisansüstü sınavlar fakülteler tarafından değil, ilgili Enstitü kurulları tarafından belirlenen 3'er kişilik komisyonlar tarafından uygulanmaktadır. Bu sürece, tarafımızca müdahalede bulunulması akademik teşkilat yapısı ve ilgili mevzuat çerçevesinde söz konusu değildir. Haberde yer alan ithamlar ve iddialar mesnetsizdir.

- Lisans düzeyinde eğitim çalışmalarını yürüten fakültemizin ve şahsımın asılsız iddialarla hedef gösterilerek anlamsız tartışmaların içine çekilmek istenmesini üzüntüyle karşılamaktayız. Bir hafta önce de fakültemizle ilgili başka bir haber gündeme getirilmiş; ancak bir gün sonra bu haberin de asılsız olduğu belgeleriyle ortaya çıkmıştır. Yasal haklarımızı kullanmakla birlikte, kamuoyunun asılsız iddialarla yanıltılmaması adına bu

açıklamayı yapmaktayız.

Saygılarımızla."

HÜRRİYET'İN HABERİ NEYDİ?

Marmara Üniversitesi (MÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gözde Yılmaz'ın Dekan Prof. Dr. Yusuf Devran tarafından kendi hazırladığı yüksek lisans ve doktora listesini jüri üyesi olarak imzalamadığı için tehdit edilip açık hedef gösterildiğini öne sürüleerek savcılığa başvurduğu belirtilmişti

Haberde Doç. Yılmaz'a çağrılı koruma verildiği yakın koruma talebi için de valiliğe yönlendirildiği ifade edilmişti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.