banner

İmamdan eğitimci mi olurmuş demeyin!




Seçmeli din derslerine imamlar girebilir

Gelecek yıldan itibaren ortaokul ve lisede seçmeli olarak okutulacak 3 derse, MEB'in din dersi öğretmeni açığı göz önüne alındığında, ilahiyat mezunu müftü, imam ya da Kur'an kursu eğiticileri girebilir.

Seçmeli din derslerine imamlar girebilir4+4+4 yasası ile ilkokul ve ortaokul müfredatına seçmeli Kur'an-ı Kerim, temel dini bilgiler ve Hz. Peygamber’in hayatı dersleri eklendi.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu, hangi öğretmenin hangi derse gireceğini belirleyen 80 sayılı kararda değişiklik yaparak seçmeli din derslerini din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin vermesini kararlaştırdı.

Cumhuriyet gazetesinin haberinde, bu durum nedeniyle din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ihtiyacının arttığı ve bakanlığın 2023 yılına kadar en çok ihtiyaç duyulacak branşlar listesinde bu öğretmenleri 3. sıraya yerleştirdiği kaydedildi.

Son verilere göre bakanlığın 8 binden fazla din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni açığı varken, Ağustos ayında yapılacak 40 bin öğretmen atamasında bu açığın kapanamaması durumunda, tüm branşlarda olduğu gibi bu alanda da ücretli öğretmenlik sistemi devreye girecek.

Bakanlık yetkililerinin aktardığı bilgilere göre, bu derslere girecek öğretmen bulunamaması durumunda ilahiyat fakültesi mezunları ücretli öğretmen olarak kullanılabilecek.

Haberde, Ankara’da bile bazı ilçelerde birkaç okulda birden bu derslere girecek din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni bulunamadığını, hatta ilahiyatçı bile olmadığını aktaran yetkililerin, “Böyle bir durumda o ilçenin müftüsü, imamı ilahiyat mezunu ise derslere girebilir. Kur'an kurslarının yöneticileri ve eğiticileri de ücretli öğretmen olarak ders verebilir. Zaten Kur'an kursları personelinin yüzde 90’ı artık üniversite mezunu” değerlendirmesine yer verildi.(ntvmsnbc)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.