banner

YÖK’ten üniversiteye giriş sistemi açıklaması




YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nda (BTYK) alınan üniversiteye giriş sisteminin yeniden yapılandırılması kararına ilişkin, ''Bu, yeni bir sistem üzerinde çalışma kararıdır. Sistemin içeriği, özellikleri takdir edersiniz ki sadece zihinler ve düşünceler anlamındadır. Zannediyorum en kısa zamanda bir çalışma başlayacaktır'' dedi.

Çetinsaya, Vilayetler Evi'nde düzenlediği basın toplantısında, basın mensuplarının BTYK'da alınan kararlara ilişkin sorularını yanıtladı.

BTYK'da üniversiteye giriş sisteminin yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmaların YÖK'ün sorumluluğunda ÖSYM, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK'ın katılımıyla yapılmasının kararlaştırıldığını belirten Çetinsaya, yeni sistemin 2014 yılının sonuna kadar uygulanmaya konulması yönünde de karar alındığını anımsattı.

Prof. Dr. Çetinsaya, ''Bu, yeni bir sistem üzerinde çalışma kararıdır. Sistemin içeriği, özellikleri takdir edersiniz ki sadece zihinler ve düşünceler anlamındadır. Zannediyorum en kısa zamanda bir çalışma başlayacaktır. Çünkü artık devletin temel metinlerinden biri haline gelmiştir. Komisyon çalışmaları başlayınca kamuoyuyla bilgi paylaşılacaktır'' diye konuştu.

Konuyla ilgili bir taslağın olup olmadığı sorusuna da Çetinsaya, ''Hayır. O taslağın ortaya çıkarılmasına yönelik çalışma grubu kurulacak ve bir taslak o zaman oluşturulacak'' yanıtını verdi.

Çetinsaya, konuyla ilgili olgunlaşmış bir metnin söz konusu olmadığını yineledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.