banner

ÖSYM diploma mağdurlarını uyardı




Okulunun yanlış diploma notu göndermesi sonucu üniversiteye giremeyen Birsu Kılınçarslan'a ÖSYM'den 'bin kişi aynı durumda, dava açın' cevabı geldi.

Birsu Kılınçaslan, üniversite sınavına giren yüz binlerce adaydan biriydi. Özdemir Sabancı Emirgan Lisesi öğrencisi Birsu’nun en büyük hayali edebiyat öğretmenliği okumaktı. Sonunda LYS’ye girdi ve hedeflediği puanı alma umuduyla sınav sonuçlarının açıklanmasını bekledi.

Sınav sonuçları açıklandığında Birsu, Türkçe/Sosyal 2 sınavında 351 puan alarak ilk 53 bin içinde yer aldı. Birsu Kılınçaslan, okul diploma notunun 80.83 olmasına rağmen hata sonucu 28.56 olarak işlendiğini, böylece üniversitenin kendisi için hayal olduğunu söyledi. Birsu’nn annesi, dava açmaya karar verdiklerini söyledi.

Birsu Kılınçaraslan, "Benim gibi onlarca öğrenci var hatta bizim okuldan bir arkadaşım daha var aynı okuldan iki kişi okula sorduğumuzda ’evet yanlışlık var. Olmuş, yapacak bir şey yok" dediler ve bir yıl sonraya hazırlanmam gerektiğini söylediler.

ÖSYM ’yapılacak bir şey yok sistemi kapattık’ diyerek kestirip attılar. Cumhurbaşkanlığı makamına kadar mağduriyetimi bildireceğim Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı dahil ilgililer hakkında yargıya müracaat ettik. Hakkımı sonuna kadar arayacağım" dedi.

DİPLOMA NOTU YERİNE DİPLOMA SIRA NUMARASI

Birsu’nun annesi Sibel Kılınçarslan da şunları söyledi:

Birsu Kılınçaslan"Bu, beklediği puanının çok altındaydı. Hayal ettiği bölümlere giremiyordu. Daha sonra dershaneden aldığı telefon ile bir hatanın yapıldığını öğrendi çünkü diploma notu 80.83 olması gerekirken hata sonucu diploma notu 28.56 olarak işlenmişti. Bu da yaklaşık 40 bin kişinin onu geçmesine neden olmuştu. Hemen okula gittik. Müdür yardımcısı hatayı fark etti. Diploma notu olarak diploma sıra numarası girilmiş ve bu puan ÖSYM ’ye bildirilmişti. Okul yönetimi, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’ne konuyu taşıdı. Ancak çözüm bulunamadı. Çünkü ÖSYM düzeltmelerin 8-21 Haziran arasında yapılacağı, bu tarihten sonraki başvuruların kabul edilemeyeceği bildirmiş. Ankara ’ya ÖSYM ’ye gittik. Yetkililer bin kadar öğrencide bu sorunun olduğunu söylediler. Dava açmamı tavsiye ettiler. Biz de dava açmaya karar verdik. Kızımın diploma notu doğru yazılsaydı İstanbul ve Marmara Üniversiteleri’ne gidebilecekti. Çünkü puanı 380 üzerine çıkıyordu" (radikal)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.