banner

Erdoğan'dan engellilere müjde




Başbakan Erdoğan, 7 bin 746 engellinin memurluğa atandığı törende, kamuda yüzde 3'e tekabül eden engelli kadrolarının doldurulacağını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonucuna göre ataması yapılacak 7 bin 746 özürlünün, Ankara Ticaret Odası Kongre Salonu'ndaki Memur Yerleştirme Töreni'ne katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, ataması yapılan engellileri kutlarken, bugün ataması yapılamayanların da üzülmemesini istedi. Allah'ın izni ve milletin desteğiyle istihdam sürecinin devam edeceğini belirten Erdoğan, ''Kamuda ne kadar yüzde 3'e tekabül eden engelli ihtiyacı varsa bundan sonra bu engelli yerleştirmeyle ilgili kamudan biz bu tespiti yaptıktan sonra res'en bu imkanları başlatacağız. Yani Başbakan olarak bizim talimatımızla inşallah bu adımı atmak suretiyle belli bir periyotta buralar dolana kadar engelli kardeşlerim kamuda yerlerini almış olacak'' diye konuştu. Erdoğan, anne babalardan engelli çocukların eğitimi konusunda daha duyarlı olmalarını istedi.

Eğitimin önündeki engelleri tek tek kaldırmaya devam ediyoruz

Kaynaştırma sınıflarında öğrenim gören öğrenci sayısının 2002'de 32 bin olduğuna, 2010 sonunda 93 bine ulaştığına işaret eden Erdoğan, 2004-2005 eğitim öğretim yılı sonunda engelli öğrencilerin okullara ücretsiz taşınması uygulamasına başlandığını hatırlattı. Halen bu hizmetten 37 bin engelli öğrencinin faydalandığını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

''Okullarımızı, şehirlerimizi, sokaklarımızı, eğitim materyallerini yeniden düzenleyerek, yeniden inşa ederek, okulun eğitimin önündeki engelleri tek tek kaldırmaya devam ediyoruz. Eksiklerimiz yok mu elbette var. İnşallah bu eksikleri de süratle tek tek kaldıracağız, kaldırmaya devam edeceğiz. Engelli kardeşlerimizin de en iyi eğitim almalarını, iş piyasasında rekabette öne çıkmalarını arzu ediyoruz.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.