banner

Fındık işçilerine çadırda eğitim




Ordu Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumu'nca yürütülen proje kapsamında, geçici fındık işçilerinin çocukları bir yandan eğitim alırken, bir yandan da müzik öğretmenlerinin çaldığı enstrümanlarla şarkı söylüyor, halay ve zılgıt çekiyor.

findik cadriFındık hasat dönemiyle birlikte Ordu'ya gelen geçici fındık işçilerinin kaldığı Uzunisa köyündeki konaklama alanında bulunan Kültür ve Sanat Evi'nde çocuklar eğitime başladı. İşçiler, fındık toplamak üzere bahçeye giderken, anasınıfıyla 16 yaş arasındaki çocuklar, Halk Eğitim Merkezi'nce görevlendirilen eğitmenler tarafından resim, müzik, beden eğitimi, halk oyunları gibi alanlarda eğitim alıyor. Hayata geçirilen projeyle 6-16 yaş grubundaki 360 çocuğa ulaşılması hedefleniyor. Üç farklı kampın olduğu Ünye, Fatsa ve Uzunisa'da 700 civarında işçinin yanı sıra 360 da çocuk ikamet ediyor.

Ordu Vali Yardımcısı Ömer Adar, 16 yaşından küçük çocukların fındıkta çalıştırılmamasına dikkat ettiklerini belirterek, "Okul çağındaki çocukların eksik derslerini telafi için, küçük çocuklarımız için de anasınıfını açtık. Kurslarımız var. Talep olduğu takdirde yüzme kursu açmayı düşünüyoruz. Bunun yanında izcilik grupları oluşturmaya çalışacağız. Futbol ve voleybol gibi spor faaliyetleri gerçekleştiriliyor.'' dedi. Çocuklar için kıyafet ve oyuncak dağıtımında bulunulacağını dile getiren Adar, alanda kalan tüm fındık işçilerinin ailelerine yiyecek yardımları yapacaklarını aktardı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.