banner

Erasmuslu Sevil’e 32.5 yıl hapis




DHKP-C örgütüne üyelik suçundan 32.5 yıl hapsi istenen Sevil Sevimli: Şok üzerine şok yaşıyorum

Öğrenci değişim programı için Fransa’dan Türkiye’ye gelen ve DHKP-C operasyonunda tutuklandıktan sonra yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılan Sevil Sevimli hakkında 32.5 sene hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Mahkeme iddianameyi kabul etti. Sevimli, “Örgüt üyeliği ve örgüt propogandasıyla” suçlanırken katıldığı eylemler olarak Grup Yorum konser bileti ve dergi satmakta gösterildi. Sevim Sevimli “ Şok üstüne şok yaşıyorum” dedi.

Eskişehir F Tipi Cezaevi’nde 86 günlük tutukluluğun ardından yurtdışı çıkış yasağı getirilerek serbest bırakılan 21 yaşındaki Sevil Sevimli bu kez iddianeme şoku yaşadı. Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Sevimli ve arkadaşları hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti. Çifte vatandaş olan Sevimli hakkında 32.5 yıl hapis cezası istendi. İddianamede genç kızın çevresindeki öğrencilere liderlik ettiği, gerçekleştirdiği tüm organizasyonları örgütün talimatları doğrultusunda ve propoganda amaçlı yaptığı iddia edildi.

“Ne diyeceğimi bilmiyorum”

Hakkında açılan dava ve istenen hapis cezasıyla ilgili Taraf ’a konuşan Sevil Sevimli, “Artık ne diyeceğimi bilemiyorum inanın. Hakkımda bu kadar ceza istemeyi anlamış değilim ama doğrusu da hiç şaşırmadım” dedi.

Katıldığı eylem ve etkinliklerin tümünün yasal olduğunu vurgulayan Sevil Sevimli, şöyle konuştu: “Mesele ben değilim mesele hukuk sistemidir. Yasadışı bir eyleme katılmadım. Katıldığım eylemler yasal ve demokratik eylemler olmasına rağmen savcı bunu suç olarak görüyor. Bu kadar cezanın istenmesi yanlıştır. Haksızlık üzerine haksızlık, şok üstüne şok yaşadık." (Taraf)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.