banner

Sırt çantası ve okul sıraları büyük bir ıstırap




AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Üstün Yetenekli Çocuklar Araştırma Komisyonu Başkanı Halide İncekara, “Bakanlıklar, okul sıralarının ergonomisi ile yakından ilgilenmeli. Ağır çantalar, kötü sıralar bir ömür boyu ıstıraba sebep oluyor.” dedi.

Sırt çantası ve okul sıraları’na hükümetten tepkiAK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Üstün Yetenekli Çocuklar Araştırma Komisyonu Başkanı Halide İncekara, hemen hemen hepimizin mustarip olduğu, belki de çocukluğumuzdan devletin bize bir ‘hediyesi’ olan bel ve sırt ağrıları ile ilgili çarpıcı bir tespitte bulundu. İlkokuldan itibaren öğrencilerin oturduğu sıraların ergonomik olması gerektiğini söyleyen İncekara, “Detay gibi görünen bazı konularda artık farkındalığı artırmamız gerekiyor. Bakanlıklar, okul sıralarının ergonomisi ile yakından ilgilenmeli. Ağır çantalar, kötü sıralar bir ömür boyu ıstıraba sebep oluyor” diye konuştu.

Yeni eğitim-öğretim yılı yaklaşırken AK Partili İncekara’dan şimdiye kadar göz ardı edilen ancak hayat kalitesini yakından ilgilendiren bir konuda uyarı geldi. Çocuklarımızın iyi eğitim, iyi okul, iyi öğretmen ve dar olmayan sıralar hak ettiğini söyleyen İncekara, “Bazı konular detay gibi görünür, ama aslında hiç de öyle değildir. Artık Milli Eğitim Bakanlığı , bu ‘detay’ları konuşmaya başladı. Doğru duruş ve oturmanın beden salığı için ne kadar önemli olduğu kabul edilen bir gerçek. Bakanlıklar, okul sıralarının ergonomisi ile yakından ilgilenmeli. Ağır çantalar, kötü sıralar bir ömür boyu ıstıraba sebep oluyor. Esas muhatap o sıraları üretenler. Nasıl içtiğimiz suları Sağlık Bakanlığı denetliyor, iyi su içmemizi önemsiyorsa aynı şekilde çocuklarımızın iyi sıralarda oturmasını da denetlemesi lazım” diye konuştu.

(radikal)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.