banner

Üniversite öğrencilerine farklı diploma şoku




Kazandıkları üniversite yerine başka üniversiteden mezun edildiler

Selçuk Üniversitesi 'nden 2010 yılında ayrılarak kurulan Konya Üniversitesi'nin ismi daha sonra Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak değiştirildi. Üniversiteyi 2010 öncesinde kazanan öğrenciler, Selçuk Üniversitesi diplomasıyla mezun olamayacak. YÖK, hangi tarihte mezun olursa olsunlar öğrencilerin diplomalarına Necmettin Erbakan Üniversitesi yazılmasını istedi.Bu duruma öğrenciler tepkili.

Selçuk Üniversitesi 'nden 2010 yılında ayrılarak kurulan Konya Üniversitesi'nin isminin Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak değiştirilmesiyle üniversiteyi 2010 öncesinde kazanan öğrencilere, YÖK’ten Selçuk Üniversitesi diplomasıyla mezun olamayacakları bildirildi. Selçuk Üniversitesi’ni kazandıkları halde diplomalarında bu üniversitenin yazmamasına öğrencilerin tepkisi büyük. Bu konunun gündeme gelmesi için irtibata geçen öğrenciler cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve YÖK’e defalarca başvuru yaptıkları halde bir sonuç alamadıklarını ve YÖK’ten kazanılmış haklarının geri verilmesini talep ediyorlar.

Bu öğrencilerin açıklaması şöyle;

21 Temmuz 2010'da yayınlanan resmi gazetede ek madde 129'da Konya Üniversite'sinin kurulmuş olduğu açıklandı. 2010-2011 ve 2011-2012  eğitim öğretim yıllarında Selçuk Üniversitesi'nin Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'ni, Meram Tıp Fakültesi'ni ve İlahiyat Fakültesi'ni tercih eden öğrenciler şu an ismi değiştirelerek Prof. Dr. Necmettin Erbakan Üniversitesi olan Konya Üniversitesi öğrencileri olmuşlardır. 2012-2013 eğitim öğretim yılından önce Selçuk Üniversitesi'ni tercih ederek gelen öğrencilerin mezun oldukları zaman diplomalarında Selçuk Üniversitesi yazacağı defalarca söylenmiştir. Öğrencilerin büyük bir çoğunluğu kazanmış olduğu üniversitenin diplomasıyla mezun olmak istediğini belirtmiştir. Yoğunlaşan itirazlar sonucunda Necmettin Erbakan Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Muzaffer ŞEKER öğrencilerin isteklerini YÖK'e bildirmiş olduğunu açıklamıştır. Ancak YÖK, bu durumun pek çok soruna yol açacağını ileri sürerek öğrencinin mezun olduğu tarihte hangi üniversitenin bünyesinde olduğuna bakılmasına karar vermiştir. Prof. Dr Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencileri olarak tek bir isteğimiz var  o da kazanmış olduğumuz üniversitenin diplomasını alabilmek. Bu konudaki isteklerimizi başbakanlık, cumhurbaşkanlık gibi pek çok mevkiye de yazdık. Şimdi hakkımızda verilecek kararı beklemekten başka yapabileceğimiz hiçbir şey yok.

eğitimtercihi

.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.