banner

Üniversiteye ‘mobbing ofisi’ kuruldu




Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitede bir ''Mobbing Ofisi'' oluşturulduğunu ve bir rektör danışmanının görevlendirildiğini ifade etti.

Mobbinge maruz kaldığını iddia eden kişiye bu ofisten destek verileceğini duyuran Büyükberber, mobbingin (psikolojik baskı - ayrımcılık) ciddi bir suç olduğunu ve akademik hayatta yaşanmaması gerektiğini, üniversitede mobbinge karşı önlemlerin alındığını bildirdi.

Büyükberber, öğretim üyeleri arasında ayrım yapan, ötekileştiren, ders verme hakkını, oturacağı oda, kullanacağı alet ve teçhizatı eşit ve uygun dağıtmayan tüm yöneticilerin bu kapsamda değerlendirileceğini kaydetti.

Büyükberber, mobbing uygulaması yaptığı tespit edilen her yönetici veya yetkili hakkında da hukuki sürecin işletileceğini belirtti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.