banner

E-kayıtta veliler, İletişim Merkezleri'ne yönlendirilecek




Milli Eğitim Bakanlığı yayımladığı genelgeyle, Veliler ve vatandaşların hızlı ve doğru bilgi alabilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (ALO 147) ile velilere kayıtlar konusunda yardımcı olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız imzasıyla yayımlanan genelge, Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesine konuldu. Genelgeye göre, 2006 yılında hazırlık çalışmalarına başlanan ve yurt içinde ve yurt dışında Bakanlığa bağlı tüm okulların dahil olduğu e-okul sistemiyle öğretmenlere verilen şifrelerle derslerine girdikleri öğrencilerle ilgili işlemleri sistem üzerinden yapabilmeleri, velilerin de öğrenci durumlarını anında Veli Bilgilendirme Sisteminden görebilmeleri sağlandı. Velilerin istemeleri halinde 8383 mobil bilgi sisteminden de mesajla bilgi alabilmeleri için çalışmalar son aşamaya getirildi. Bu kapsamda, yapılan eğitim, seminer ve bilgilendirme toplantılarına rağmen kullanıcı kaynaklı ve süresi içinde yapılmayan işlemler nedeniyle yaşanan sorunların giderilmesi, teknik destek alma, sorun bildirimi ve çözümü, yönlendirme, bilgi verme işlemleri şu doğrultuda yürütülecek: "e-Okul Sisteminde yapılması istenilen her türlü değişiklik, Bilgi İşlem Grup Başkanlığı’na sadece ilgili genel müdürlüklerin onayıyla aktarılacak. Okullarda, e-Okul sistemiyle ilgili yaşanan teknik sorunlarda başvurulacak ilk birim, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görevli, gerekli durumlarda nasıl ve nereden teknik destek alacakları konusunda bilgilendirilmiş olan MEBBİS yöneticileri olacak."

Sorunlarda genel müdürlüklerle iletişime geçilecek

Teknik sorunlar dışında görüş alma, öneri, sistem kullanımı sırasında yapılan bir yanlışlığın giderilmesi, öğrenci bilgilerini ekleme, yanlış girilen ders notlarının düzeltilmesi, sınavlı alan okullara öğrenci nakli, öğrenim hakkını kullanmama, sınıf tekrarına kalma, örgün eğitim dışına çıkma, mezun etme, alan/dal değişiklikleri gibi konularda ilgili genel müdürlüklerle iletişime geçilecek. Değişiklik talebi ilgili genel müdürlük tarafından değerlendirildikten sonra Bilgi İşlem Grup Başkanlığına yapılması istenen değişikliği de içerecek şekilde iletilecek. e-Okul sisteminde görülen personelin, görev yeri, görevlendirme, unvan gibi bilgileri MEBBİS e-Personel modülünden alındığından personelin okul listesinde görülmemesi, görev yeri değiştiği halde listelerde yer alması, bilgilerinin hatalı olması gibi durumlarda il/ilçe e-Personel modülü yetkili kullanıcıları sorunları giderecek. e-Okul sisteminde veri değişikliği gerektiren durumlarda konu önce MEBBİS yöneticilerince incelenecek. Gerekli görülmesi durumunda il milli eğitim müdürlüğü aracılığı ile okulun bağlı olduğu genel müdürlüğe bildirilecek. Sistemden istenen istatistiksel bilgiler Strateji Geliştirme Başkanlığı’ndan alınacak. Bakanlık birimleri MEBBİS ve e-Okul sistemlerinde yapılması gereken işlemlerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezine (ALO 147) uzaktan eğitim yoluyla gerekli doküman ve bilgi notlarını da sağlayarak bilgilendirme yapacak.

(hürriyeteğitim)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.