banner

MEB 2011 faaliyet raporunu açıkladı




MEB, 2011 yılına ilişkin faaliyet raporunu açıkladı. Raporda, Bakanlığın önümüzdeki yıllara ilişkin planlamalarına şöyle yer verildi.

meb istatistik- 2014 yılına kadar, Türkiye'deki 9 bin 672 lise içinde, mesleki ve teknik eğitim veren liselerin oranının yüzde 50'ye çıkartılması hedefleniyor.

- Raporda ayrıca, 'Özel sektörün finansal gücünden faydalanmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı örgün özel öğretim kurum oranını yüzde 5.21'den yüzde 9'a çıkarma' hedefi de öngörüldü.

- Bakanlık, 'Eğitim Ortamlarında Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması Strateji ve Eylem Planı' kapsamında şiddet olaylarının yaşandığı okul-kurum personelinin tamamı ile diğer okul-kurumlardaki personelin yüzde 60'ına 2014 yılı sonuna kadar hizmet içi eğitim verecek.

- Öğrencilerin 'yeteneklerini sergileme güçlerini geliştirmek üzere sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere katılım düzeyleri' yüzde 100 oranında artırılacak. İzci öğrenci sayısını iki katına çıkartmak ve lisanslı sporcu sayısını yüzde elli arttırmak üzere girişimde bulunacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.