banner

Üniversitede şarkı söylemeye ceza yok




Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği yürürlüğe girdi. Üniversitede ilan asmanın cezası hafifletilirken, şarkı söylemek ve çalgı çalmak da cezalandırılmayacak.

universiteYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nın hazırladığı, ''Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'' Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Yükseköğretim kurumları öğrencilerine verilecek disiplin cezaları ile soruşturma usul ve esaslarını düzenleyen yönetmelik, yükseköğretim kurumlarındaki tüm öğrencileri kapsıyor.

İlan asana kınama yerine uyarı cezası verilecek

Yönetmeliğe göre, yükseköğretim kurumu yetkililerince sorulan hususları haklı bir sebep olmadan zamanında cevaplandırmayan, yükseköğretim kurumu yetkililerince tespit edilen yerler dışında ilan asan, yükseköğretim kurumunun izniyle asılmış duyuruları, program ve benzerlerini koparan, yırtan, değiştiren, karalayan veya kirletenlere ''uyarma'', yükseköğretim kurumu yetkililerince istenilen bilgileri eksik veya yanlış bildiren, ders, seminer, uygulama, laboratuvar, atölye çalışması, bilimsel toplantı ve konferans gibi çalışmaların düzenini bozanlara, yükseköğretim kurumu içinde izinsiz afiş ve pankart asanlara, yükseköğretim kurumunca asılmış duyuruları, program ve benzerlerini koparan, yırtan, değiştiren, karalayan veya kirletenler ile sınavlarda kopyaya teşebbüs edenlere de ''kınama'' cezası verilecek.

Bu yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle, 13 Ocak 1985 tarihli Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı. Daha önce soruşturmasına başlanmış ancak tamamlanmamış olan disiplin soruşturmaları da bu yönetmelik hükümlerine göre yürütülecek.

Şarkı söylemek

Bu arada, şarkı söylemek ve çalgı çalmak gibi uyarı cezası gerektiren fiiller de yeni yönetmelikle yürürlükten kaldırıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.