banner

Kuran-ı Kerim dersi lise müfredatında




Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 4+4+4 yasası ile ortaokullar için seçmeli ders olarak okutulacak olan Kuranıkerim, Hz. Peygamber'in yaşamı ve temel dini bilgiler derslerini ortaöğretim kurumları haftalık ders çizelgesine de ekledi.

liseAnkara Bürosu - MEB, 4+4+4 sistemi ile ortaokullar için çok tartışılan Kuranıkerim, Hz. Peygamber’in yaşamı ve temel din bilgileri derslerini ortaöğretim kurumlarında da seçmeli ders olarak okutacak. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından ortaöğretim kurumları haftalık ders çizelgelerinde yapılan değişiklikle söz konusu dersler lise müfredatına da girdi. Genel, Anadolu, fen, sosyal bilimler, güzel sanatlar ve spor liseleri ile birlikte, Anadolu öğretmen, meslek, Anadolu meslek, teknik, Anadolu teknik, sağlık meslek ve Anadolu sağlık meslek liselerinde yeni eğitim öğretim döneminden itibaren uygulanacak yeni haftalık ders çizelgesine dini içerikli derslerin yanı sıra sosyal etkinlik ve proje hazırlama seçmeli dersleri de eklendi.

Temel dini bilgiler 1 saat az

Ortaokul müfredatına eklenen ve isteğe bağlı olarak İslam, Hıristiyanlık, Musevilik dinleri ve Alevilik inancına ait bilgilerin verilmesi öngörülen temel dini bilgiler dersi, ortaokul haftalık ders saati çizelgesinde haftada 2 saat olarak belirlenmişti. Liseler için hazırlanan çizelgede ise bu ders 1 veya 2 saat olarak yer aldı. Kuranıkerim ve Hz. Peygamber’in hayatı dersleri ise çizelgedeki iki saatlik yerini korudu.

Ders saatleri arttı

Tüm ortaöğretim kurumlarında uygulanacak toplam haftalık ders saati arttı. Genel liselerde 30 olan toplam ders saati 37’ye çıkarken, bu rakam Anadolu, fen, sosyal bilimler liselerinde 35’ten 40’a çıktı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.