banner

Bakan Dinçer: Tek tip insan yetiştirmeyeceğiz




Başakşehir'de bayramlaşma törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'den müjdeli bayram mesajları geldi. Bakan Dinçer, çocukları sınavlardan kurtaracaklarını söyleyerek tek tip insan yetiştirmeyeceklerini belirtti.

omer dincer-okulBaşakşehir, Ramazan bayramlaşmasında yeni milli eğitim sistemiyle ilgili önemli açıklamalara ev sahipliği yaptı. Başakşehir Tunahan Camii'nde kılınan namazından sonra Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile buluşan İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Ak Parti İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Başkan Yardımcıları ve meclis üyeleri, vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra bir süre sohbet ettiler. Bakan Dinçer, milli eğitimle ilgili önemli noktalara dikkat çekti.

"Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın da ifade ettiği gibi sokak iftarlarına katılmak çok istedim ama günler uymadığı için katılamadım'' diye konuşan Bakan Dinçer, "Ankara'dan ayrılamadım. Çünkü Milli Eğitim sitemi tamamen değişti için onunla ilgilenerek, çocuklarımızın eğitime eksiksiz başlamasını istedik. Cenab-ı Allah daha nice bayramlara ailecek sağlıkla mutlulukla ulaştırsın'' dedi.

Yeni eğitim-öğretim dönemiyle ilgili önemli açıklamalar yapan Bakan Dinçer, yeni eğitim sistemiyle ilgili müjdeler verdi. ''Çocukların seçtikleri bölümlerle ilgili ders saatleri arttırıldığını, hangi bölümü seçmiş ise o bölümle ilgi daha çok ders göreceğini ve daha çok bilgi edinmiş olacağını da kaydeden Bakan Dinçer, '' Tüm bu değişiklikten sonra çocukları sınavlardan kurtaracağız. Dershaneler kapanacak. Herkes istediği liseye gidecek. Dershane bağımlılığı kalmayacak. Üniversite sınavını da faklı bir mantıkla yaklaşıp sınavsız hale getireceğiz. Böylece tüm eğitim sistemimiz değişmiş olacak'' diye konuştu.

Bakan Dinçer, "Eski sitemimize göre tek tip eğitim vardı. Yani tek bir elbise dikip, o elbiseye herkese her insana giydirmeye çalışıyorduk. Yani elbise uymuyorsa o elbiseye uyun diyorduk. Tek tip öğrenci yetiştiriyorduk. Yeni sitemimiz ile insanlarımız tek tip olmaktan çıkacak. Farklı branşlarda başarılı insanlar yetiştireceğiz. Herkes istediği eğitimi ve yönelmek istediği mesleği en iyi şekilde küçük yaşlardan itibaren öğrenmeye başlayacak'' dedi.

Seçmeli dersler konusunda da açıklama yapan Bakan Dinçer, ''Müfredatımıza din eğitimi ile din dersi saatlerini arttırıyoruz. Öğrencilerimiz dersleri seçmeleri halinde din dersi alacaklar. Din eğitimi alıyor diye başka bölümlere geçemez durumu kalmayacak. İstediği bölüme geçebilecek, tercih edebilecek'' şeklinde konuştu.

İktidarları döneminde kız öğrenci sayısının erkek öğrenci sayısını geçtiğini de söyleyen Bakan Dinçer, ''Her kurduğumuz sistemi ile tüm kız öğrencileri okutmayı planlıyoruz. Zorunlu eğitimi 12 yıla çekerek kız öğrencilerimi 8. yıldan sonra okulu bırakmamaları için yapılan en önemli sebeptir. Biz eğitim başlangıç yaşını sadece 2 ay öne çekiyoruz ve eşitlemiş oluyoruz ama sadece eğitimi 2 ay geri çekmekle kalmıyoruz eğitim sistemini bir yıl gençleştiriyoruz. Artık öğrenciler kasım ayında değil mart ve nisan aylarında okumaya başlayacaklar. Bizim sitemimiz böyle ilerleyecek. Böylece çocuk okuldan sıkılmayacak, oynaya oynaya okumayı öğrenmiş olacak'' dedi.

Bakan Ömer Dinçer'in ilçeden ayrılmasından sonra Başakşehir Merkez Belediye binasında bayramlaşma devam etti. Burada da vatandaşlarla bayramlaşmaya, Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, yeni İlçe Emniyet Müdürü Murat Başıbüyük ve Başakşehir Müftüsü Ahmet Bilgi de katıldı. Bayramlaşmaya katılanların içerisinde bulunan 110 yaşındaki bir vatandaş da dikkat çekti.

İstanbul Milletvekili Harun Karaca'da yaptığı konuşmada, Başakşehir halkının yarısıyla birlikte iftar açtıklarını ifade ederek, "Başta Belediye başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Geldiğiniz için çok sağolun. Allah başka ramazanlarda bu şekilde sağlık ve mutluluk içinde geçirmemizi nasip eder iyi inşallah'' dedi.

Başakşehir'in her yerine Ramazan ayının manevi atmosferinde vatandaşlarla buluşmaya çalıştıklarını ifade eden Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise ''Vatandaşlarımızın yapılan programlardan duydukları memnuniyetleri görmekten dolayı mutluyuz. Ramazan ayı süresince programlarda emeği geçenlere, sokak iftarlarına davetlerini kırmayıp gelen vatandaşlara teşekkür ediyorum. Sağlık, esenlik dolu nice bayramlar geçirmenizi diliyorum" diyerek Başakşehirliler'in Ramazan Bayramını kutladı. Bayramlaşmada bol bol hatıra fotoğrafı çekilirken, Başkan Uysal çocuklara bayram harçlığı da dağıttı.

(haber7)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.