banner

MEB’den açıklama SBS yedek yerleştirmede hata yok




Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci ve velilerin kafasını karıştıran yedek yerleştirme sıralarında hata olmadığını belirtti.

meb aciklamaMilli Eğitim Bakanlığı, öğrenci ve velilerin kafasını karıştıran yedek yerleştirme sıralarında hata olmadığını belirterek, “Yedek yerleştirmeleri yukarıdan aşağı doğru yaptık. Herhangi bir hata yok. Aşağıdan yukarı yapsaydık  öğrenci, puanı yetse bile daha yüksek puanlı bir okula yerleşemeyecekti” dedi.

Öğrenci ve velilerin kafasını karıştıran yedek yerleştirme sıralamalarındaki durumu Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Dairesi Başkanı Dr. Ateşok Deveci Hürriyet Eğitim’e açıkladı.

 Aslında hata olmadığını ve yedek yerleştirmeleri öğrencinin ilk tercihinden başlayarak yaptıklarını anlatan Deveci şu bilgileri verdi:

“Adaylara 10 tercih yapma hakkı verdik. Öğrenci 1 okulun asil, 3 okulun da yedek listesinde olabiliyor. Yedek yerleştirmeler yapılırken de adayın başarı sırasını dikkate alarak ilk tercihinden, asil olarak yerleştiği okula kadar tarıyoruz. Örneğin 8’inci tercihini asil listeden kazanan bir öğrencinin yedek yerleştirmesi yapılırken birinci tercihinden başlayarak tarıyor sistem. Öğrenci 7, 6 ve 5’inci tercihlerinin yedeğinde olmak yerine, 1, 3 ve 5’inci tercihlerinin yedek listesinde olabiliyor. Eğer bunu böyle yapmasaydık öğrenci, 7, 6 ya da 5’inci tercihlerinden birine yerleşecekti ve puanı yetse bile daha yüksek puanlı olan ilk tercihlerine yerleşme hakkı elde edemeyecekti. Ayrıca her okula, kontenjanını 3 katı kadar da yedek bulundurma hakkı verdiğimiz için öğrencilerin yedek sıralalarında farklılıklar olabiliyor.”

MEB’e de bu konuda veli ve öğrencilerden hata olduğuna dair şikayetler geldiğini, ancak herhangi bir hata olmadığını belirten Deveci şöyle devam etti:

“Jğrenci ve velilerimizin yeterince bilgilenmedikleri anlaşılıyor. Ancak, tercih kılavuzunun 1.4’üncü maddesinin ‘B’ bendinde ve 1.5’inci maddesinin ‘A’ ve ‘C’ bendinde bu durum açık bir şekilde anlatılıyor. 10 gündür bütün hata olasılıklarını düşünerek sistemi çalıştırıyoruz sistemi ve hiçbirinde hata almadık. En ince ayrıntısına kadar düşünülmüş, çalışılmış bir sistem.”

(hürriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.