banner

MEB’e ihbar yağmuru




MEB’e İhbar yağmuru... İşte en çok şikayet edilen konular

meb sikayetMilli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi’ne (MEBİM) mart-haziran ayları arasında 12 bin 577 ihbar ve şikayet geldiğini bildirdi.

Dinçer, MEBİM’e 1 Mart-26 Haziran tarihleri arasında 192 bin 15 başvuru yapıldığını, bunlardan yüzde 6,55’ine denk gelen 12 bin 577’sinin ihbar ve şikayet çerçevesinde olduğunu belirtti. Dinçer, en fazla gelen ihbar ve şikayetler arasında, “Memnuniyetsizlik, aidat, usulsüz davranışlar, okul binalarının yetersiz olması ve okul zil seslerinden memnuniyetsizlik” yer aldı. CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar’ın soru önergesini yanıtlayan Dinçer, 1 Mart tarihinde aktif hale gelen Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi’ne (MEBİM) 26 Haziran tarihine kadar 192 bin 15 başvuru yapıldığını bildirdi. Gelen başvuruların yüzde 84,69’unun bilgi edinme, yüzde 7,33’ünün talep, yüzde 6,55’inin ihbar ve şikayet, yüzde 1,43’ünün görüş-öneri olarak gerçekleştiğini belirten Dinçer, memnuniyetsizlik içeren ve 12 bin 577’ye denk gelen şikayet ve ihbara ilişkin rakamsal verileri de paylaştı.

Dinçer, şunları kaydetti:

Öğretmenlerden şikâyet yok

Dinçer, MEBİM’e gelen şikayetlerden yüzde 21,3’ünün ise yüzde 1’in altında olduğu gerekçesiyle detaylandırılmadığını kaydetti. Dinçer, “Öğretmen ve okul yöneticilerinin Alo 147 hattı ile ilgili şikayeti hakkında ulaşan herhangi bir belge bulunmamaktadır” dedi.

(milliyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.