banner

Sınıf öğretmenliğine atama yapılmayabilir!




İlk atama kontenjanlarının belli olmasına az bir zaman kala sınıf öğretmeni mezunlarının sitemize kontenjan taleplerini içeren mesajları çoğaldı. Sınıf öğretmeni mezunları işin ciddiyetini yeni yeni anlamaya başladı.

ogretmen atamasi yapildiŞunu ifade etmek lazım ki sınıf öğretmeni mezunları akıllarına kötü şeylergetirmek istemiyorlar ve umutlu olmaya çalışıyorlar. Gelen maillerden 7 bin atama talep ettikleri anlaşılıyor.

İller arası atamalarda sadece 7 ilin tayine açılabilmesi ve ülke genelinde 30 bin- 50 bin arası sınıf öğretmeninin norm fazlası durumuna düşmesi ve son olarak Temel Eğitim Genel Müdürünün ‘Az sayıda sınıf öğretmeni alabileceğiz.’ Açıklamasıyla insanları ‘alıştırma’ çabası ne yazık ki sınıf öğretmeni adayı mezunlar için kötü gelişmeler.

Özetle gerçekler şunu gösteriyor: Aslında şu an için ilk atama sınıf öğretmenine ihtiyaç yok. Sınıf öğretmenliği bölümü mezunları çok yüksek puanlarla kazandıkları bölümlerini başarıyla tamamlayıp KPSS’yi de kazandılar ve atama bekliyorlar. Bakanlık ‘Hiç alım olmadı’ denmesin diye göstermelik 200-300 alım yapıp sınıf öğretmeni mezunlarının umutlarını gelecek yıllara erteleyebilir.

Ayrıca iller arası atamaya açılmayan illere sınıf öğretmeni alımı yapılırsa başkaca hukuki sorunlar ortaya çıkabilir.

(personelmeb)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.