banner

‘Hastane sınıfları’ geliyor




Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Hakan Sarı imzasıyla yayımlanan genelgeyle, 12 yıllık zorunlu eğitim kapsamında özel eğitime ihtiyacı olan bireylere eğitim veren mevcut özel eğitim okullarının yapısında yeni düzenlemelere gidildi.

Bu kapsamda, ''hastane ilköğretim okulları'' kapatılarak zorunlu öğrenim çağında olup sağlık kuruluşlarında yatarak tedavi gören bireyler için sunulacak eğitim hizmeti, hastaneler bünyesinde açılacak ''hastane sınıfı''nda sürdürülecek.

Halk eğitim merkezlerince açılması öngörülen kurslarda alınması gereken özel eğitim tedbirleri, merkezlerde eğitime erişime uygun olarak yapılması gereken fiziki ortam düzenlemeleri ile özel eğitim hizmetlerine yönelik olarak personelin mesleki yeterliklerinin artırılması amacıyla hizmet içi eğitim faaliyetleri düzenlenmesi için milli eğitim müdürlüklerine teklifte bulunma gibi iş ve işlemler özel eğitim hizmetleri kurulu tarafından planlanacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.