banner

MEB hakkında şaibeli atama iddiası




Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 2012 yılında bir önceki yıla göre din kültürü branşında yaptığı atama rakamlarını iki katına çıkarması, yeni bir tartışma yarattı.

Bir internet sitesinde MEB’in din kültürü atamasına ilişkin bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre; “Milli Eğitim Bakanlığı, 2011 atamalarında din kültürü öğretmenleri içinde toplam mezun ve atama bekleyen sayısını 3987 kişi olarak açıkladı. Aşağıdaki linkten "0" vererek öğrenebilirisiniz http://atama.meb.gov.tr/sonuclar/kpss_sira_26082011/brans_sirasi_bul.asp?Sonuc=sonucGoster

MEB bu yıl da toplam kişi sayısını din kültüründe 9130 kişi olarak açıkladı Yine aşağıdaki linkten rakamlara ulaşabilirsiniz http://pgm.meb.gov.tr/daireler/ogretmen_atama/SiralamaOgren.aspx

Bu durum kafalarda bazı soru işaretleri oluşturdu. MEB 6 bin din kültürü mezununu nereden buldu? Din kültürü sıralamasına bu kadar kişi nereden geldi? Normalde 4 bin olması gereken din kültürü şu an 9 bin görünüyor.”  denildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(kaynak memurlar net forum)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.