banner

İngilizcenin ana vatanı Anadolu'ymuş




Tüm dünyanın ortak dili haline gelen İngilizcenin Anadolu'da doğduğu ortaya çıktı.

ingilizce anadoluYeni Zelanda'nın Auckland Üniversitesi'nden Remco Bouckaert önderliğindeki bilim adamları, İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Rusça, Farsça, Hintçe ve Yunanca gibi 100 kadar dilin, Batı Anadolu'da konuşulan bir dilden türediği sonucuna vardı. Farklı dillerdeki benzer kelimeleri karşılaştırarak Hint-Avrupa dil ailesinin anavatanını belirleyen araştırmacılar, bu dillerde en çok kullanılan 200 kelimeyi ele aldı. Bilim adamlarına göre ayrıca, Hint-Avrupa ailesine mensup tüm dillerin geçmişi 8 bin ila 9 bin 500 yıl öncesine dayanıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.