banner

İÜ rektörlük binası restore edilecek




İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ) Beyazıt'taki tarihi rektörlük binası restore edilecek.

iüÜniversiteden yapılan açıklamaya göre, 1865-1866 yılları arasında yapımı tamamlanan ve 1923 yılında üniversiteye tahsis edilen 147 yıllık tarihi bina, büyük bir onarımdan geçecek.

İstanbul İl Özel İdaresi'nin rektörlük binasının restorasyonu için açtığı ihaleyi 8 milyon 185 bin lira bedelle Emir Restorasyon Limited Şirketi üstlendi.

İstanbul Üniversitesi Yenileme ve Restorasyon Projeleri'nden biri olan rektörlük binasının restorasyonu için çalışmalar, 2009 yılında başladı. Öncelikle binanın rölöve, restitüsyon, restorasyon, inşaat (statik-güçlendirme), mekanik ve elektrik tesisat projeleri hazırlandı. Daha sonra bu çalışmalar, Yenileme Kurulu tarafından kabul edildi. Prof. Dr. Söylet'in yaptığı görüşmeler sonucunda İstanbul İl Özel İdaresi, rektörlük binasının restorasyon ve onarım çalışmalarını üstlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Söylet, 558 yıllık bir tarihe sahip olan İstanbul Üniversitesi'nin, aynı zamanda Türkiye'nin ilk üniversitesi olduğunu belirterek, ''Bizlere emanet edilen tarihi binalarımızı onarmak ve restorasyonlarını yaptırmak zorundayız. Çünkü bu binalar hem üniversitemiz, hem ülkemiz, hem de dünya için bir kültür mirası'' ifadelerini kullandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.