banner

Sen misin üniversitede yıllık çıkaran!




Yıllık yüzünden diploması üniversitede rehin kaldı

Sabah’ın haberine göre; Kendi hazırladıkları yıllıkta "Bize yardım etmeyen üniversite yönetimine teşekkür ederiz" notu düşen öğrenciler hakkında soruşturma açıldı

Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden bu yıl haziran ayında mezun olan Emrah Türker ve birkaç arkadaşı, fakültenin ilk mezunları olarak mezuniyet balosu düzenlemek ve bir yıllık çıkarmak istedi. Yıllık, Iğdır Üniversitesi'nde ilk ve tek örnek olacaktı. Öğrenciler, üniversite yönetiminden kendilerine hem maddi hem de manevi destek olmasını istediler. İddiaya göre üniversite yönetimi, bu teklifi kabul etmedi, öğrencilere destek vermedi. Öğrenciler de kendi çabalarıyla bir yıllık çıkardı. Bazı öğretim üyelerinin yazıları da yıllıkta yayınlandı. Yıllığın önsözünde ise "Mezuniyet ve yıllıkta hiçbir katkısını göremediğimiz Iğdır Üniversitesi'ne sonsuz teşekkürler. Iğdır Üniversitesi'ne, yardım etmediği için teşekkür ederiz" ifadesi yer aldı. Söz konusu önsöz, şehirdeki bir gazetede de ilan olarak yayınlandı. Birkaç hafta sonra mezun olan öğrenciler kep töreninden sonra evlerine döndü.

'BİR ELEŞTİRİYDİ'

Ancak iddialara göre bir hafta sonra üniversiteden arayan görevliler, mezun öğrencilerden yıllıklarını okula göndermelerini, aksi takdirde çıkışlarını alamayacaklarını söylediler. Diplomalarına kavuşmak isteyen öğrenciler de bir bir yıllıkları okula gönderdi. 'Yıllığı gönderin' telefonlarından birkaç gün sonra Emrah Türker ve bir arkadaşına, üniversiteden soruşturma kâğıdı gönderildi. Bildirimde, 15 gün içinde üniversiteye gidip idari soruşturma çerçevesinde ifade vermeleri gerektiği aksi halde savcılığa haklarında suç duyurusunda bulunulacağı belirtiliyordu. Türker ve arkadaşı uyarı üzerine üniversite yönetimine gidip ifade verdi. İddiaya göre savunmasını verdikten sonra çıkışını almak ve diplomasına kavuşmak isteyen Türker'e, soruşturma bitmeden çıkışının verilemeyeceği söylendi. Diplomasının rehin alındığını belirten Türker, "Mezun olunca elimizde yıllık bulunsun istedik. Bu yeni kurulan fakültenin ilk yıllığı olacaktı. Üniversiteden yardım istedik, yardım etmediler. Biz de eleştirimizi yazdık. Rektör bu yazı nedeniyle diplomalarımıza el koydu. İş buldum ama çıkışımı alamadığım için müracaat edemiyorum." dedi. İddiaların hiçbirinin doğru olmadığını söyleyen Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz ise öğrencilerin diplomalarının neden verilmediği yönündeki soruyu cevapsız bıraktı.(sabah)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.