banner

Öğrenci yurtlarına yeni standartlar geliyor




Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nce yüksek öğrenim öğrencilerine yönelik yapılan yurtlar çağın gereklerine uygun şekilde inşa ediliyor.

Öğrenci yurtlarına yeni standartlar geliyorModern yurtlar, öğrencilerin sadece barınma ve yeme içme ihtiyaçlarının karşılanacağı yerler şeklinde değil, gençlerin bedensel, ruhsal, zihinsel, sosyal ve kültürel yönden gelişmelerini de sağlamak amacıyla sosyal ve spor alanlarıyla birlikte planlanıyor.

Engelli öğrencilere özel oda

Yurtlarda, engelli öğrencilerin kullanımına yönelik özel odalar da hazırlanıyor. Engelli öğrencilerin yurt ve sosyal tesis bloklarına ulaşımını sağlamak üzere gerekli düzenlemeler de yapılıyor.

Enerji verimliliği ön planda

Yurtlar inşa edilirken, enerjinin verimli kullanılması amacıyla gerekli tüm donanımlar da dikkate alınıyor. Isı yalıtımı yapılan yurtlarda, mekanik tesisat sistemlerinde kullanılan cihazlar, enerji verimliliğini sağlayacak şekilde projelendiriliyor. Isıtma tesisatında, geri kazanımı sağlayacak ekonomizerler de kullanılıyor.

42 yurt inşaatı sürüyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Temmuz 2012 itibarıyla toplam 9 bin 370 öğrenci kapasiteli 15 yurt inşaatı tamamlandı. 31 bin 60 öğrenci kapasiteli 42 yurt inşaatı devam ediyor. Bunlardan 11 bin öğrenci kapasiteli 16 yurt inşaatının yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.