banner

Harçlar tamam sıra tutuklu öğrencilerin tahliyesinde




Bakanlar Kurulu, üniversite harçlarını kaldırdı. Sosyal medyada kararı alkışlayanlar, 'Parasız eğitim' protestosu nedeniyle cezaevine atılan 209 öğrencinin, serbest bırakılmasını istedi

parasız egitimBakanlar Kurulu, önceki gün toplantısında tarihi bir karara imza attı... Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Başbakanımızın bahsettiği üniversite öğrencileri için harçların kaldırılacağı müjdesi bir kararname ile gerçekleştirildi. 1 milyon 524 bin 380 öğrenci harçların kaldırılmasından doğrudan istifade edilecek. Açık öğretimden katkı payı alınmasına da son verildi" dedi. İşte bu açıklama, sosyal medyada büyük mutluluk yarattı. Ancak bu karardan sonra ortak bir görüş daha twitter ve Facebook'a damga vurdu. Parasız eğitim protestolarına katılan ve tutukmlanan 209 öğrencinin, bu yeni karardan sonra özgürlüğüne kavuşması gerektiğini savunan gençler Bakanlar Kurulu'na bir çağrı daha yaptı. İşte o yorumlardan bazıları:

Özgürlüklerine çok yakınlar

* Başbakan ve Bakanlar Kurulu'na bravo. Öğrenciyi dünüşdüklerini kanıtladılar. Şimdi hapisteki çocukları da serbest bırakın.

* 209 öğrenci, karardan sonra özgürlüğüne kavuşmalı. Bunu en çok onlar hak etti.

* Parasız eğitim için hapis yatanlar rahat olsun. Özgürlükleri çok yakın.

*Harçlar bitti, özgürlük yakında sinemalarda. Artık çok mutluyuz.

* Yıllarca ödenen harçlar nedeniyle büyük zorluklar yaşadık. Şimdi öğrenciler için çok önemli bir adım atıldı. Mutluyuz.

* Cezaevinde öğrenci kalmamalı. Parasız eğitim isteyenler hemen çıkartılmalı.

* Terör suçları hariç diğer öğrenci arkadaşlarımızın hapisten çıkartılmasını istiyoruz.

(takvim)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.