banner

Doçent olduğu gün hayatını kaybetti




Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçak (33), doçentliğe hak kazandığı gün Aydın’da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Doçent olduğu gün hayatını kaybettiPAÜ Senatosu’nun dün gündüz yaptığı toplantıda yardımcı doçentlik unvanını yükselterek doçentlik unvanı verdiği Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçak, PAÜ Tıp Fakültesi’nde araştırma görevlisi olan eşi Nilüfer Koçak ile birlikte tatil için Denizli’den Aydın’ın Kuşadası ilçesine gitmek için yola çıktı. Aydın’ın Nazilli ilçesi yakınlarında bir kooperatifin satış mağazasından peynir almak için araçtan inen Koçak, yolun karşısına geçerken bir TIR’ın çarpması sonucu eşinin gözleri önünde olay yerinde hayatını kaybetti.

Yaman Koçak için Pamukkale Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen törene; Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Nas, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu, merhum Doç. Dr. Koçak’ın ailesi, çalışma arkadaşları ve öğrencileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Doç. Dr. Yaman’ın vefatının kendilerini yasa boğduğunu belirterek törene katılanlardan helallik istedi. Ailesi, yakınları ve mesai arkadaşlarının gözyaşlarına boğulduğu törende konuşan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu, sanki cenaze töreninde değil de üniversitenin akademik yıl açılışında olduklarını, Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçak’ın da kendilerine hayat dersi verdiğini, hayatın aslında çok kısa olduğunu ifade etti.

Törenin ardından, Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçak’ın cenazesi defnedilmek üzere memleketi olan Manisa’nın Salihli ilçesine götürüldü.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.