banner

2 bin 830 üniversite mezunu polis aranıyor




Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) müdürlüklerine, öğrenci müracaatlarının 3 Eylül'de başlayacağını açıkladı.

polis12. dönem polis meslek eğitimlerine en az 4 yıllık yükseköğretim kurumlarından veya denkliği kabul edilen yurtdışındaki üniversitelerden lisans mezunu 2 bin 700'ü erkek, 130'u bayan toplam 2 bin 830 aday alınacak. Yapılan sınavlar neticesinde başarılı olan adaylar İstanbul Arnavutköy, İzmir Bornova, Mersin, Merzifon, Bilecik, Karabük ve Çankırı POMEM müdürlüklerinde eğitim görecek. Adayların, 2011-2012 yılları Kamu Personel Seçme Sınavları'nın (KPSS) birinden (KPSS P3 puan türünden) 60 ve üzeri alması ve en az dört yıllık yükseköğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından lisans mezunu olması gerekiyor. Başvurular 3-21 Eylül tarihleri arasında eğitim şube müdürlüklerine bizzat yapılacak.

(zaman)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.