banner

Kayıtlar yüzde 40 azaldı anaokulları sıkıntıda




Okulöncesi eğitime kaydın yüzde 40 azalması, anaokulu ve yuvaların öğrencilerinin bir kısmını kaybetmesine sebep oluyor.

anaokulu66 aylık çocukların ilkokula dâhil edilmesi, maddi sıkıntıları beraberinde getiriyor. Ümraniye'de 4-6 yaş grubuna hizmet veren Sevim Anne Çocuk Yuvası'nın yöneticiliğini yapan Sevim Karagöz, yeni sistemle birlikte sınıfların bazılarını kapatmış. Anaokulların daha çok öğrenciye ulaşması için yıllarca çalıştığını ifade eden Karagöz, herhangi bir ön hazırlığı olmayan sistemle mağdur edildiğini savunuyor. Karagöz, "38 yıllık eğitimciyim. Çocukların psikolojilerini anlamada uzmanım. 1. sınıf öğretmenleri, 66 aylık çocukların eğitimi için gerekli donanıma sahip değil. Tuvalet eğitimi alması gereken çocuklarla ilgilenmeleri, onların ihtiyaçlarına cevap verebilmeleri mümkün değil." diyerek, anaokulu ve yuvaların önemini anlatıyor. Üsküdar Sevgi Bahçesi Anaokulu Müdiresi Elif Ergene de, mayıs ayı sonunda öğretmenlerle sözleşme yaptıkları için bu isimlere tazminat ödeyerek işten çıkarma tehlikesiyle karşı karşıya. Öte yandan kurumsal hizmet veren anaokulu ve yuvalar bu sıkıntıyı fazla yaşamıyor. Çünkü öğrenci anaokulu veya yuvaya gitmediği takdirde o eğitim kurumunun ilkokul kısmına kayıt yaptırabiliyor. 4 yıldır Sevgi Çiçeği Anafen Çamlıca Anaokulu'nun yöneticiliğini yapan Fatma Uyanık, kurumsal bir yapı içinde hizmet verdikleri için, bu durumdan çok fazla etkilenmediklerini belirtiyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.