banner

Okullardaki sığınmacıların sevki başlıyor




Kahramanmaraş'taki okul ve belediyeye ait fuar merkezinde barınan Suriyeli sığınmacılar çadır kente sevk edilecek.

okul suriyeliVali Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş'ta barınan 7 bin 921 Suriyeli sığınmacının yarından itibaren çadır kente sevk işleminin başlayacağını söyledi.

Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerden 7 bin 921'inin Kahramanmaraş'taki okul ve belediyeye ait fuar merkezinde barındığını hatırlatan Kocatepe, Suriyelilerin her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını ifade ederek, ''Doğu Kent Mahallesi'ndeki Yeni Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'ne ait 450 dönüm arazi üzerine planladığımız çadır kentte çalışmalar son aşamaya geldi. Çadır kurulum işlemi bitti, bir hafta içerisinde sevk işlemini tamamlamış olacağız'' şeklinde konuştu.

Kocatepe, Malatya'da bulunan yaklaşık 3 bin Suriyeli sığınmacının da Kahramanmaraş'taki çadır kente geleceğini sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.