banner

Çocuklar 4+4+4’ü protesto etti




Halkevleri üyesi bir grup dün Milli Eğitim Bakanlığı önünde bir araya gelerek yeni eğitim sisteminin değiştirilmesini istedi. Eyleme okula yeni başlayacak çocuklar da aileleriyle birlikte katılarak pankart taşıdı

Çocuklar 4+4+4’ü protesto ettiBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “66 aylık çocuğa rapor alanları, evlatlarına ihanetle vasıflandırıyorum. Niye; evladım ‘gerizekalı’ diyorlar” sözlerine veliler ve çocukları yaptıkları eylemle tepki gösterdi. Milli Eğitim Bakanlığı önüne çocuklarıyla yürüyen veliler, çocuklarını erken yaşta okula göndermemekte kararlı olduklarını belirterek, doktor raporu almayacaklarını ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilecek cezaları da ödemeyeceklerini söyledi.

Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi üyeleri, veliler ve çocuklar dün 4+4+4 eğitim sistemini protesto etmek için Kızılay’da bir araya geldi. “Çocuk işçi, çocuk gelin istemiyoruz”, ”Ana sınıfı istiyoruz” yazılı dövizler taşıyan eylemciler, sloganlar eşliğinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önüne yürüdü. 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili Başbakan Erdoğan’ın 66 aylık çocuğa rapor alanları, evlatlarına ihanetle vasıflandırıyorum. Niye; evladım ‘gerizekalı’ diyorlar sözlerini de eleştiren veliler ve minikler şunları söyledi:

* Füsun Culfa: “Bu yıl 5-5,5 yaşında okula başlayacak çocuklar kobay olarak kullanıldı. Bu çocuklar okuma yazma öğrenme çağında değil, oyun çağındalar. Kendi başına tuvalet ihtiyacını dahi gidermekte zorlanan bu çocuklara nasıl bir eğitim verileceği şaibelidir.”

* Evrim Aydoğan: “Kızım şu an 4 yaşında. 4+4+4 sistemine göre seneye okula başlaması gerekiyor. Çok erken. Çocuklarımız oyun oynaması gereken yaşta ders çalışacak. Çocuğum 72 ayı doldurmadan okula göndermeyeceğim. Rapor almayacağız. Milli Eğitim Bakanlığı’nın çocuğumuzu erken yaşta okula göndermediğimiz ve rapor almadığımız için keseceği ceza da ödemeyeceğiz.

* Suat Aydır: “Dörtbuçuk yaşında bir oğlum var. Burada birlikte eylem yapıyoruz. Henüz yürüyemiyor, kucağımdan inmiyor. Eğer erken okula giderse ya öğretmeninin kucağında oturmak isteyecek ya da bizi yanında isteyecek. Oğlumu erken yaşta okula göndermeyeceğim, bunun için rapor almayacağım. Ceza da ödemeyeceğim. İstediklerini yapsınlar.”

‘Okullarda pedagog yok’

* Bora Balcı: “Prefabrik sınıf yapacaklarını söylüyorlar. Eksi 23 derecede, tuvaleti olmayan, prefabrik sınıflara kim çocuğunu göndermek ister? Ayrıca okullarda pedagog da yok. Veliler kararsızlık yaşamasınlar, dik dursunlar.”

* Davut Konmaz: Anaokulunda branş öğretmeniyim. 4 aylık bir kızımız var ve bugün birlikte buradayız. Çocuklarımız zamanında okula gitsin istiyoruz. Rapor almak yanlış. Başbakan  çocuklarına rapor alanların, çocuklarını gerizekalı yerine koyduğunu söyledi. Halkı gerizekalı gibi göstermeye çalışanlar aslında bu kanunu çıkaranlar.

(milliyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.