banner

Bakan Dinçer’in o açıklamasına tepki




Eğitim- Sen,  Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in 66 aya karşı çıkanlara PKK'lı yakıştırmasına tepki gösterdi

Kendilerini PKK ile ilişkide olmakla suçlayan Dinçer'e karşı dava açmaya hazırlanıyor. Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, "Demokratik bir kitle örgütünü yasadışı örgütlerle ilişki içinde olduğunu ima eden ya da sözleriyle ortaya koyan Dinçer'in sözleriyle ilgili dehşet içindeyim. Bu sözlerinden dolayı kendisine dava açacağız. Ortada böyle bir ilişkiyi ortaya koyan ne bir fezleke ne de iddianame var" dedi. 

"PKK ile ilişki içerinde" iddiasına sert tepki

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, CNN Türk'te katıldığı programda 66 aylık çocuklarını okula göndermeyin, kampanyasının ideolojik olduğunu belirterek, bu çağrıyı yapan sendikanın PKK terör örgütüyle ilişkisi olduğuna dair bilgilerin kendilerinde olduğunu söyledi. Dinçer'in sözleri üzerine aradığımız Kamu Emekçileri Konfederasyonu'na bağlı Eğitim-Sen Başkanı Ünsal Yıldız, "Bu sorumsuz açıklamalar karşısında dehşete düştüm. Siyasal iktidar temel sorumluluklarını yerine getiremez hale gelince bizim gibi eğitimle ilgili konunun muhatabı olan demokratik kitle örgütleri bilimsel kriterlere dayalı itirazlarda bulunuyor. Ama 4+4+4 gibi çocuklarımıza zarar verecek bir yasayı aymaz şekilde, fütursuzca çıkaran iktidar şim de bunu uygulayabilmek için demokratik bir kite örgütünü yasadışı örgütlerle ilişki içinde olduğunu ima ediyor ya da sözleriyle ortaya koyuyor. Ama biz Eğitim-Sen olarak topluma ve eğitime duyduğumuz sorumlulukla hareket etmekten asla vazgeçmeyeceğiz" dedi. 

Fezleke de yok iddianame de

Başkan Yıldız, Bakan Dinçer'in atıfta bulunduğu konunun muhtemelen 28 KESK üyesinin KCK davasıyla ilişkilendirildiği dava olduğunu söyledi. Ancak bu konuyla ilgili ortada ne bir fezleke ne de iddianame olduğunu vurgulayan Yıldız, "Herhangi bir yargı kararı yok. KESK Genel Başkanı'nın İzmir'deki bir konuyla ilgili mahkemenin kararı var. Ama o da Yargıtay'da. Dolayısıyla kesinleşmiş bir mahkeme kararı yok. Ankara'da gözaltına alınan arkadaşlarla ilgili fezleke, iddianame yok" diye konuştu. 

Yargıya müdahale

Dinçer'in bu sözlerinin açıkça yargıya müdahale olduğunu söyleyen Yıldız, "Sayın Bakan ve iktidar belli ki şimdiden kararlarını vermişler. Siyasal iktidar güdümünde değilseniz anında terörize ediliyorsunuz. Hırçınlıkları da gösteriyor ki biz doğru yoldayız. Sendikamızın tüzel kişiliğiyle ilgili hukuksuz iddialarından dolayı Bakan Dinçer hakkında hukuk yoluna başvuracağız, dava açacağız" dedi. Yıldız, sendikalarının çok sesli olduğunu, üyelerinin siyasal tercihlerinin kendilerini hiçbir şekilde ilgilendirmediğini de vurguladı.(hürriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.