banner

KPSS'ye hazırlanıyordu şehit oldu!




Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposundaki patlamada şehit olan Onbaşı Emrah Aral'ın, askere gitmeden önce çeşitli okullarda vekil öğretmenlik yaparak KPSS'ye hazırlandığı öğrenildi.

Askere gitmeden önce Gölmarmara Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde ''vekil öğretmen'' olan Emrah Aral'ın, Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olması, ailesi ve yakınlarının yanı sıra görev yaptığı okuldaki mesai arkadaşlarını da yasa boğdu.

İlçede çiftçilik yapan Emine ve Reşat Aral çiftinin oğulları Emrah Aral'ın, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nden mezun olduktan sonra askere gidene kadar çalışarak KPSS sınavına hazırlandığı öğrenildi.

Gölmarmara Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü İsmail Karabacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl okullarında görev yapan Emrah Aral'ın şehit olduğuna inanamadıklarını söyledi.

Afyonkarahisar'daki patlamayı ve şehit haberini büyük bir üzüntüyle aldıklarını dile getiren Karabacak, şunları söyledi:

''Emrah, çok iyi bir arkadaşımızdı, kaliteli bir öğretmenimizdi. Bir yıl birlikte görev yaptık. Kendisi vekil öğretmenimizdi. KPSS'ye hazırlanmasında yardımcı olmuştum. Sınava girdi, 81 puan aldı. Onun okulumuzda görevini sürdürmesi için ikna ederek askerliğini erteletmek için rapor almak üzere birlikte Akhisar Devlet Hastanesi'ne gittik. Emrah kapıdan girerken, kararından vazgeçti ve 'Ben askere gideceğim. Bir an önce vatan borcumu yerine getirip, ondan sonra mesleğimi devam ettireceğim' dedi. Bunun üzerine ben de ısrar etmeyip tamam dedim. Tekrar Gölmarmara'ya döndük.''

Emrah Aral'ın kısa bir dönem yine ''vekil öğretmen'' olarak görev yaptığı Gölmarmara Çok Programlı Lisesi Müdürü Ethem Pınar da Emrah Aral'ın sevdikleri bir öğretmen olduğunu ifade ederek, ''Zeki ve çalışkan biriydi. Mesleğini çok severdi. Bir an önce askerliğini bitirip atanmayı istiyordu. İlçedeki bir okulda görev yapmayı hayal ediyordu'' dedi. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.