banner

MEB rapor süresini uzattı




Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), velilerin, aldıkları raporları kasım ayı sonuna kadar okul müdürlüklerine teslim edebileceklerini bildirdi.

66 aylık çocuklarını okula göndermek istemeyen aileler, ilk ders zilinin çalacağı pazartesiden önce çocuklarına ‘eğitime elverişli değil’ raporu almak için hastanelere koştu, kliniklerde uzun sıralar oluştu

66 aylık çocuklarını okula göndermek istemeyen veliler, ilkokullarda uyum eğitimi başlamadan önceki son iş gününde rapor alabilmek için hastanelere akın etti. Bazı hastanelerin koridorlarına sabahın erken saatlerinde psikiyatri ve pediatri kliniklerinde kayıtların dolduğuna ilişkin notlar asıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), velilerin, aldıkları raporları kasım ayı sonuna kadar okul müdürlüklerine teslim edebileceklerini bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 66 aylık çocuğunu okula göndermek istemediği için rapor alan velilere, “Rapor ihanettir. Niye evladım ‘gerizekalı’ diyorlar” şeklindeki eleştirisinin hastanelerdeki rapor kuyruklarına etkisi olmadı.

Sabahtan sıraya girdiler

66 aylıklar, ilkokullarda uyum eğitimine alınmadan önceki son iş gününde yine hastaneleri doldurdu. Ankara’da merkeze yakın bazı hastanelerin koridorlarına sabahın erken saatlerinde psikiyatri ve pediatri kliniklerinde kayıtların dolduğuna ilişkin notlar asıldı. Bazı veliler, bakanlığın istediği sağlık raporunu her hastanenin vermediğini öne sürüldü.

‘Oğlum için korkuyorum’

Çocuğuna rapor almak için saatlerce kuyruk bekleyen Gökhan Otman, neden rapor almak istediğini şöyle anlattı: “Çocuğum, tuvaleti geldiğinde bazen söyleyemiyor bile. Kıvranıp dururken yakalıyorum. ‘Senin tuvaletin mi var?’ diye sorunca söylüyor. Oğlumun kaydolduğu okulun müdürü ile konuştuk. Aynı sınıfta oğlumdan 21 ay büyük çocuklar da olacakmış. Öğretmenlerin teneffüste sınıftan ayrılmayacağını, çocuklara göz kulak olunacağını söyledi. Ama bu mümkün olabilir mi? Hem öğretmen açısından hem öğrenci açısından. Oğlum çok küçük kalacak sınıfta. Diğer çocukların oğluma kötü davranmalarından, onu ezmelerinden korkuyorum.”-

‘Kızım daha çok küçük

Rapor almak için bekleyen bir başka veli Canaydın Bekar ise, “Yeğenim ile kızımın arasında 2 yaş fark var. İkisi de bu yıl okula başlayacak. Gelişimlerine bakıyorum, kızım henüz çok küçük. Bu yıl okulu başarabileceğini düşünmüyorum. Kızımı evde zaptedemiyorum. O tahta sıralarda oturmasını nasıl bekleyebilirim?”   diye konuştu.

(milliyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.