banner

Korsan servis kullanan veliye ceza




Korsan servis araçlarından taşıma hizmeti alan velilere 216 lira para cezası uygulanacak.

Korsan servis kullanan veliye cezaAnkara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, korsan servis araçlarından taşıma hizmeti alan velilere 216 lira para cezası uygulanacağını belirterek, velileri korsan servis aracı kullanmamaları konusunda uyardı.

Elmadağlı, şunları kaydetti:

''Araç yakalandığında şoföre, mal sahibine ve çalıştırana, okulsa okul müdürüne veya okul aile birliğine bin 950 lira, 1 yıl içinde tekerrürü halinde 3 bin 250 lira para cezası uygulanacak. Sürücü araç sahibi değilse, ayrıca aracın tescil plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenecek. Tespiti halinde, bağlı bulunduğu durak iş yeri ve işletmelerin sorumlularına da aynı miktar idari para cezası uygulanacak. Ayrıcı işareti bulunmayan, belediye sınırı dahilinde ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapan araçlardan taşımacılık hizmeti alanlara 216 lira ceza uygulanacak. Araç 60 günlüğüne trafikten men edilecek.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.