banner

Dershaneler sınavsız eğitimle kalkacak




Milli Eğitim Bakanlığı, dershaneyi gerektiren sınavlardan kurtulacak bir yaklaşımla, eğitim sisteminin kurgulanması üzerinde çalışıyor.

dershane sınavBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kapatılmasına ilişkin açıklamaları üzerine tekrar gündeme gelen dershanelerin durumuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yaptığı çalışmada dershanelerin yüzde 6,6'sının fiziki şartlarının özel okul olmaya uygun olduğunu belirledi.

Bakanlığın yaptığı çalışmada, Türkiye genelinde dershane sayısı 3 bin 961, özel okul sayısı ise 5 bin 269 olarak tespit edildi.

Bakanlığın iç denetim raporunda yer alan bilgilere göre, dünyada az sayıda ülkede Türkiye'dekine benzer dershane sistemi bulunuyor. 

Dershanelerin olmadığı birçok ülkede öğrenciler, okullarının açtığı ve kar amacı taşımayan kurslarla daha fazla eğitim alabiliyor.

İhtiyacın ortadan kalkması lazım

Öte yandan, AA muhabirine değerlendirmede bulunan Özel Dershaneler Birliği Derneği (ÖZ-DE-BİR) Başkanı Faruk Köprülü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın organize ettiği 10. Kalkınma Planı'yla ilgili bir rapor çalışması olacağını belirterek, "Bu rapor çalışması kapsamında, dershaneler konusundaki görüşlerimizi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na ileteceğiz." dedi.

Türkiye Özel Okullar Birliği Genel Başkanı Cem Gülan de dershanelerin kalkması için dershanelere olan ihtiyacın ortadan kalkması gerektiğine işaret ederek, ''Özel okul olmaları için de özel okulculuğa daha fazla talep olması lazım" şeklinde konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.