banner

Okullarda şiddete karşı 'müdahale ekibi' kurulacak




Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, okullarda meydana gelebilecek şiddet olaylarını çözecek "müdahale ekibi" kurulması talimatı verdi.

Yüksel, yayımladığı genelgeyle yeni öğretim yılında tüm okullarda güvenli eğitim ortamının sağlanması amacıyla risk dağılımı haritası hazırlanmasını istedi. Çocukların ve gençlerin, güvenli ve huzurlu bir ortamda yetiştirilmesi için muhtemel şiddet olaylarının önlenmesine yönelik önlemlerin derhal uygulamaya konulacağını vurgulayan Yüksel, "Okullarda meydana gelen ve kriz olarak nitelendirilebilecek (Cinayet, yaralama, rehin alma,-cinsel taciz/tecavüz, intihar vb.) olaylara ilk olarak müdahale edecek 'kriz müdahale ekibi' oluşturulacak. Okul giriş-çıkış saatlerinde okul çevresinde ve güzergâhlarında tedbirler mutlaka artırılacak." ifadelerini kullandı.(zaman)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.