banner

Bir sınıfa kaç öğrenci düşüyor?




Eğitim reformuyla birlikte okula başlama yaşının düşmesi, mevcut derslik ihtiyacını daha da artırdı. Buna rağmen yapılan dersliklerle, sınıf başına hedeflenen öğrenci sayısı 30'a düştü.

sınıf öğrenciYeni eğitim reformuyla birlikte okula başlama yaşının 60 aylığa kadar düşmesi sonucu merakla beklenen İstanbul'da derslik başına düşen öğrenci oranı belirlendi. Buna göre geçen yıl derslik başına düşen öğrenci ortalaması 44 iken bu yıl bu oran 30'lara kadar düşmesi öngörülüyor. STAR'a açıklamalarda bulunan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız 4+4+4 eğitim sisteminin öğrencilere daha fazla seçenek sunması nedeniyle AB ve OECD ülkeleri gibi son derece demokratik bir sistem olduğunu hatırlattı. İstanbul'da geçen yıl 4 bin 909 tane yeni derslik oluşturulduğunu belirten Yıldız, okulun normal projesinde olmayan 32 metrekareden büyük olan müdür odaları dersliklere dönüştürüldüğünü kaydetti.

2 binden fazla derslik yapıldı

Yıldız "Bu sadece derslikler anlamında değil genel anlamda atıl duran kullanılmayan kapasite kullanıldı ve İstanbul'da toplam 2 bin 697 toplam derslik kazandırıldı. Geçen yıl bizim derslik başına düşen ortalamamız 44'tü. Bakanlık ve ilimizin stratejik planlarında bu rakamın 30'a çekilmesi öngörülüyor" dedi.

En büyük sorun şehre göç

Her yıl normalde bu ortalamaları geri çekmek için 3 bine yakın derslik yaptıklarını anlatan Yıldız, henüz ideal seviyeyi yakalayamadıklarını kaydetti. Yıldız "Çünkü yer yıl İstanbul'a bir Anadolu kenti kadar göç geliyor. Böyle olunca özellikle yeni açılan ve yeni kurulan ilçelerimiz var. Özellikle bu ilçeler yoğun nüfus alıyor. Biz temelde buralarda sıkıntı yaşıyoruz. Bakırköy, Kadıköy, Şişli, Beyoğlu, Beşiktaş gibi ilçelerimizde 20 kişilik sınıflarımız var. Bir tarafta da Sultanbeyli, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Esenyurt, Arnavutköy gibi ilçelerimizde 50 ve 60 kişilik sınıflarımız var. Öncelikli amacımız sorunlu ilçelerde sınıf ortalamalarını aşağıya çekmek. Buna gayret ediyoruz" diye konuştu.

(star)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.