banner

Ders kitabına şeffaf inceleme




Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ders kitaplarını kurayla belirlenecek öğretmen, akademisyenlere inceletecek.

ders kitabıTalim ve Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip, ders kitaplarını hazırlama ve inceleme kriterlerinde yapılan yeni düzenleme hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği'nin yenilendiğini anımsatan Karip, yeni düzenlemeyle diğer eğitim araçlarının da daha düzgün bir şekilde hazırlanmasına imkan sağlandığını ifade etti.

Yayınevince hazırlanan taslak ders kitaplarının inceletme başvurusunun yılda 2 dönemde yapılacağını anlatan Karip, ders kitapları için alınan inceleme ve inceletme ücretinin ilkokul, ortaokul, lise ve ders kitabı dışındaki diğer eğitim araç-gereci için kategorilere ayrıldığını söyledi.

Ders kitaplarını inceletme işleminin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın bünyesindeki sabit kadrolu öğretmenlere yaptırılması yerine ülke genelindeki öğretmenlerden, alan eğitimcilerinden, uzmanlarından veri tabanı oluşturulacağını belirten Karip, veri tabanı sistemine kayıt yaptıracak alan eğitimicilerinin, uzmanların en az doktora düzeyinde akademik kariyer yapmış olma şartının olacağını ifade etti.

Kitapları incelemek veya değerlendirmek için kayıt yaptıranların başkanlıkça düzenlenen eğitime alınacaklarını da belirten Karip, eğitim alanların panelist olarak görevlendirileceğini söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.