banner

Dershane yoksa ders topluluğu var!




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki yıldan itibaren dersanelerin kapanacağını kesin bir dille ortaya koyması, eğitimcileri alternatif arayışlara itti!

Herhangi bir alanda ders verebilecek kadar uzman herkesin kolaylıkla üye olup, müstakbel öğrencileriyle buluşabileceği Özel Ders Topluluğu sitesi daha kurulur kurulmaz en büyük desteği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan gördü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki yıldan itibaren dersanelerin kapanacağını kesin bir dille ortaya koyması, pekçok uzman ve eğitimciye "dersaneler kapanırsa özel ders alma/verme uygulaması öne çıkar" dedirtti. Bu beklenti sadece uzmanlar ve eğitimcilerle sınırlı kalmadı. Özel ders verenlerle alanları buluşturmayı hedefleyen yeni bir internet portalı devreye girdi. http://ozelderstoplulugu.com adresinden erişilebilen Özel Ders Topluluğu portalı, kendisi de bir öğrenci-özel ders hocası olan henüz 17 yaşındaki bir gence, Can Çınar'a ait. Kültürel dönüşüm programı kapsamında geçtiğimiz öğretim yılını ABD'de geçiren Can Çınar Türkiye'ye döner dönmez okul harçlığını çıkarmak amacıyla lise düzeyindeki öğrencilere özel ders vermek istedi. Bu amaçla internette yaptığı kısa bir araştırma Can Çınar'ı özel ders verenlerle alanları buluşturan bir portal kurmaya yöneltti. Bunun üzerine hemen harekete geçti ve Özel Ders Topluluğu sitesini açtı.

SİZ NEREDEYSENİZ HOCANIZ ORADA

Özel Ders Topluluğu portalının çalışma mantığı da gayet basit. Spor, sanat ve bilim başta olmak üzere her hangi bir dalda ders verebilecek kadar uzman olduğunu düşünen herkes bu siteye hangi ilde, hangi alanlarda, haftanın hangi gün ve saatlerinde kaç liraya ders verebileceğine ilişkin bilgileri ücretsiz olarak girebiliyor. Herhangi bir alanda ders almak isteyen öğrenci adayı da bu siteye girip, bulunduğu ildeki öğretmenlere kolayca ulaşabiliyor.

ERDOĞAN'DAN YANA ŞANSLI

Can Çınar, siteyi yayına henüz vermişken, beklemediği bir destek buldu. Hem de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan... Başbakan Erdoğan, önümüzdeki yıldan itibaren özel dersane uygulamasına son verileceğini kesin bir dille ortaya koydu. Bu açıklamalar eğitim ve siyaset camiasında tartışılırken öne çıkan bir görüş de "dersane olmazsa özel ders yaygınlaşır" oldu. Bunun da etkisiyle arama motorlarında Özel Ders anahtar kelimeleriyle yapılan aramaların sayısı artmış olacak ki, Özel Ders Topluluğu sitesinin trafiği bir anda hızlandı.

Sitenin kurucusu Can Çınar, Başbakan'dan yana şanslı olduğunu görmekten oldukça memnun: "Başbakan dersanelerin kapatılacağını söylemeseydi de bu site özel ders vermek veya almak isteyenlerin çok işine yarayacaktı. Ama Recep Tayyip Erdoğan'ın bu açıklaması, sitemiz açılır açılmaz bize büyük bir doping oldu. Bu açıklamaları tabii ki benim için yapmadı ama yine de kendisine teşekkür ediyorum."(sabah)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.