banner

Gül’ün 2012-2013 eğitim-öğretim yılı mesajı




Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2012-2013 eğiti-öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bilgiyi üreten ve paylaşan, insanlığın yararına sunabilen genç nesilleri ''ülkelerin en büyük zenginliği'' olarak niteleyerek, yoğun rekabet ortamında tüm ülkelerin eğitim sistemlerini, çağın gerekleri doğrultusunda ele almak, yeniliklere uyum sağlayabilecek, uzun vadeli planlamayı gerektiren bir anlayışla uygulamaya koymak zorunda olduğunu belirtti.

Gül, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, teknolojideki gelişmelerin paralelinde dünyanın büyük bir hızla yenilendiğini ve dönüştüğünü ifade etti.

Bilginin ve teknolojinin üreticisi konumundaki ülkelerin bu süreçte öncü rol oynadığına ve geleceğin dünyasını şekillendirdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, bu hızlı dönüşümün itici gücünün iyi eğitim almış, nitelikli insan gücü olduğunu vurguladı.

Mesajında, ''Bilgiyi üreten ve paylaşan, insanlığın yararına sunabilen genç nesiller, ülkelerin en büyük zenginliğidir. Bu yoğun rekabet ortamında tüm ülkeler eğitim sistemlerini, çağın gerekleri doğrultusunda ele almak; yeniliklere uyum sağlayabilecek, uzun vadeli planlamayı gerektiren bir anlayışla uygulamaya koymak zorundadır'' ifadelerine yer veren Gül, eğitimin dünyayla her alanda yarışmak isteyen Türkiye'nin en öncelikli konusu olduğunun altını çizdi.

''Eğitim seferberliği aydınlık geleceğin kapılarını açacak''

Kaliteli ve modern eğitim imkanlarının ülkenin her köşesine ulaştırılması, yeni nesillerin eşit şartlarda, tüm fırsatlardan ve teknolojik araçlardan yararlanarak yetiştirilmesinin büyük önem taşıdığının altını çizen Gül, şunları kaydetti:

''Günümüzde esas olan ezbercilikten uzak, öğrencilerimizin ruhsal gelişimlerini temel alan, araştırmayı, sorgulamayı, eleştirel düşünceyi destekleyen, özgüvenli, sorumluluk sahibi ve sorunlara duyarlı nesiller yetiştirebilecek bir eğitim anlayışıdır. Temel amacımız; insan haklarına, her türlü düşünceye saygılı, demokratik değerleri özümsemiş, yeteneklerinin bilincinde, gelişmeye ve yeniliklere açık, bilginin gücüne inanan, Türkiye'nin modern dünyanın öncüleri arasındaki yerini almasına katkı sağlayacak bireyler yetiştirmektir.

Eğitimin her kademesinde standartların ve kalitenin yükselmesi, vatandaşlarımızın her yaşta eğitimin önemini kavraması ve yaşam boyu eğitimi benimsemesinin zorunlu olduğunu hatırlatmakta fayda görüyorum.

Bu süreçte en büyük destekçimiz, eğitimin önemine inanmış hayırsever vatandaşlarımızdır. Devlet-vatandaş işbirliğiyle yürütülen eğitim seferberliği, çocuklarımıza ve gençlerimize aydınlık bir geleceğin kapılarını açacaktır. Tüm zorlu koşullarına rağmen, yurdumuzun her köşesinde fedakarca görev yapan öğretmenlerimize de bu vesileyle, bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

2012-2013 eğitim-öğretim yılına başlarken, çocuklarımızın ve gençlerimizin heyecan ve coşkularını yürekten paylaşıyor, değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına başarılar diliyor, selamlarımı ve sevgilerimi iletiyorum.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.