banner

ÖSYM’den KPSS adaylarına kötü sürpriz




ÖSYM’den KPSS adaylarına il dışı sürprizi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 23 Eylül'de yapılacak olan 2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sınavlarında Adapazarı'nda oturan Aykut Turhan ve Muhammet Diler sınav yeri olarak İstanbul'daki iki okula yerleştirdi. Adapazarı'nda oturan ve sınava İstanbul'da girmek zorunda kalacaklarını ögrendiklerinde şoke oldular.

Sakarya'da KPSS sınavına girecek çok sayıda kişinin aynı durumda olduğu belirtiliyor. 23 Eylül de yapılacak olan Kamu personel seçme sınavı ile memur olabilmek için sınava hazırlanan Aykut Turhan ve Muhammet Diler, sınav yerini öğrenmek için ÖSYM'nin internet sitesine girerek sınav yerini kontrol ettiklerinde şoke oldular. ÖSYM Adapazarı'nda yaşayan Aykut Turhan ve Muhammet Diler'e sınav yeri olarak il dışında bulunan İstanbul'daki okullara tespit etmişi. Daha öncesi KPSS sınavına giren ve bu yılda yeniden hazırlandığını söyleyen Aykut Turhan sınav yeri olarak İstanbul çıkması karşısında şaşırdığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Ben bir yıldan fazla zamandır KPSS sınavı için çalışıyorum. Dün internetten sınava giriş belgemin çıktısını aldım. İstanbul Ümraniye Çekmeköy Mehmetçik Anadolu lisesi yazıyordu. Bu okul hiç bilmediğim ve gitmediğim bir yer .Burada her hangi bir akrabamda yok. Bu semte buraya nasıl gideceğim bir gün önce gitmem lazım . ÖSYM bunu nasıl yaptı?. Benim gibi birçok kişi il dışına sınav yeri çıktı. Çok kişi mağdur .Şifremi almaya gittiğim okulda müdür mavini birçok kişinin il dışı sınav çıkmasından dolayı şikâyetçi olduğunu söyledi. Sosyal medyadan da araştırdım. Birçok kişi bu durumdan mağdur ve şikâyetçiler." diye konuştu.

Bir yıldır KPSS için dershanede eğitim aldığını söyleyen Muhammet Diler ise şunları söyledi:

"Bir yıldır KPSS için dershanelere giderek bu sınava hazırlandım. İnternet sitesi sınav yerine bakmak için gittiğimde İstanbul Ümraniye Dumlupınar'da Kazım Karabekir Ortaokulu yazıyordu. ÖSYM nasıl böyle bir hata yapar?İstanbul'a gideceğiz belirli bir yol mesafemiz var. İstanbul Dumlupınar diye bir adres koymuşlar ben bu adresi bilmiyorum ne yapacağımı da bilemiyorum. ÖSYM'nin bu durumla ilgili bir açıklama ve bir düzenleme yapmasını bekliyoruz." dedi.

Bu arada Sakarya'da oturan ve 23 Eylül'de KPSS sınavlarına girecek olan çok sayıda kişinin ÖSYM sınav yerlerinin Sakarya dışında başka illere yönlendirdiği ögrenildi.(milliyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.