banner

Memur-Sen’den 4+4+4’ karşı çıkanlara ağır eleştiri




Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ''4+4+4 yeni eğitim sistemine karşı çıkanlar, ideolojik bakış ve saplantı içerisinde olan kişi ve kuruluşlardır'' dedi.

Gündoğdu, Antalya'daki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 6. Türkiye Buluşması kapsamında gerçekleştirilen sendika il ve ilçe yönetimlerinin katıldığı 23. Başkanlar Kurulu toplantısının sonuç bildirgesini açıkladı.

Eğitim sistemindeki müfredatta, kademeli eğitim, din eğitimi seçeneklerinin artırılması, seçimlik dersler aracılığıyla bireylere daha fazla seçme hakkının tanınması gibi birçok alanı kapsayan ve milletin taleplerini karşılayan reformlar gerçekleştirdiğini belirten Gündoğdu, ancak reformlardaki doğru yaklaşımın, uygulama süreçlerinde aynı hassasiyetle sürdürülemediğini ileri sürdü.

Uygulamadaki sorunların Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamaya ilişkin üslubundan ve sosyal paydaşlarla iletişim kurmamasından kaynaklandığını ifade eden Gündoğdu, ''İlkokula başlama yaşı ve rapor alma zorunluluğu, sınıf mevcutları, derslik sayısının artırılamaması, öğretmenlere yönelik norm kadro ve yer değiştirme odaklı sorunlar, okulların fiziki donanımlarının yaş gruplarına uygun şekle getirilmesindeki eksiklikler ve benzeri sorunlar, yapılan reformların hak ettiği kamuoyu desteğinin elde edilmesine engel olacak mahiyettedir. Uygulamadaki eksiklikler bir an önce giderilmelidir'' dedi.

Eğitim sistemindeki değişikliği ''tarihi değişiklik'' olarak nitelendiren Gündoğdu, reformların amacına ulaşması için ikili öğretim yapan eğitim kurumu kalmaması, sınıf mevcutlarının 24-30 aralığında olması, 120 bini aşan öğretmen ihtiyacının karşılanması gerektiğine işaret etti.

Karma eğitim mecburiyeti başta olmak üzere ''28 Şubat sürecinin bütün yasakları ve dayatmalarının'' kaldırılması, eğitimde özgürlükler, bilimsel ve pedagojik kriterler ile toplumsal hassasiyetlerin esas alınması gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, şunları söyledi:

''4+4+4 yeni eğitim sistemine karşı çıkanlar, ideolojik bakış ve saplantı içerisinde olan kişi ve kuruluşlardır. Bu kişi ve kuruluşlar, eylemlerinde 5-6 yaş grubundaki çocukları kullanmaktan çekinmemiş, teröre lojistik destek veren örgütlerin eylemlerinde boy göstermesine izin vermiş, eğitimin amaç ve hedefleriyle bağdaşmayan fiillerin altına imza atmışlardır. Milletimize ve eğitim camiasına çağrımız, milletin değerleriyle kavga etmeyi görev saymış bu örgütlere itibar etmemeleri, bu örgütlerin çağrılarını ellerinin tersiyle itmeleridir.''

Bir milletin ruhunu inşa edenin eğitim olduğunu, eğitimin mimarının ise öğretmenler olduğunu kaydeden Gündoğdu, öğretmenleri itibarsızlaştırmanın ve değersizleştirmenin eğitim sistemini ve toplumu çökerteceğini savundu. Gündoğdu, öğretmenleri değersizleştirecek ve itibarsızlaştıracak söz, davranış ve eylemlerden kaçınma yönünde uyarıda bulundu.

Son yıllarda bütçeden eğitime ayrılan payın arttığını, eğitimin ilk sırada yer aldığını dile getiren Gündoğdu, ancak öğretmenin bütçesine aktarılan payın artırılmadığına işaret ederek, öğretmenlere hak ettikleri ek ödemenin verilmesini istediklerini bildirdi.

Gündemdeki konular

Gündoğdu, basın toplantısında gündemle ilgili konular hakkında da açıklamalarda bulundu. Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmin fikir ve hürriyet kapsamında değerlendirilemeyeceğini vurgulayan Gündoğdu, açıkça provokasyon amacı taşıyan filmi planlayanları, çekenleri, oynayanları ve dünya kamuoyuna internet aracılığıyla yayanları esefle kınadıklarını kaydetti.

Eğitim-Bir-Sen olarak derhal sorumlular hakkında soruşturma başlatılması ve suçluların cezalandırılmasını beklediklerini dile getiren Gündoğdu, ''İslam dünyası olarak haklı tepkilerimizi İslam'ın özüne ve Müslüman'ın ferasetine yakışacak şekilde vererek, filmi çekenlerin ve arkasındaki Siyonist güçlerin oyununa gelmememiz gerektiğine inanıyoruz'' dedi.

Suriye'deki çatışmalardan da bahseden Gündoğdu, Suriye'de kan akıtmaya ve katliam yapmaya devam eden Esed yönetimi rejimini kınadıklarını kaydetti. Katliamları seyredenleri anlamakta güçlük çektiklerini ifade eden Gündoğdu, bütün ülke ve uluslararası kuruluşları katliamı durdurmak için birlikte hareket etmeye davet etti.

Terör sorununa da değinen Gündoğdu, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin gelişmesini engellemek isteyen ve yakın ülkelerdeki karışıklıkları fırsat bilenler terörü azdırma, terör örgütünü maşa olarak kullanma yarışına girmişlerdir. Son günlerde terör saldırılarının artmasını, terör örgütünün ve yandaşlarının son çırpınışları olarak görüyoruz. Birlik ve beraberliğin mayasının çalındığı bu topraklar ve medeniyet mefkuremiz, terörü yenmeye ve Çanakkale ruhu ekseninde Anadolu'da kardeşlik türküsünü seslendirmeye devam edecek idraki bizlere sunmuştur. Terörün her türlüsüne karşı olan milletimiz, terörü sona erdirmekle kalmayacak, arkasındaki güçlere de haddini bildirecektir.''

Memur-Sen olarak Türkiye'de demokratikleşmeye ve kardeşlik projesine önem verdiklerini vurgulayan Gündoğdu, KCK ve PKK ile bağlantısı bulunan sendikaların da hangi alanda mücadele etmek istediklerine karar vermeleri gerektiğini belirtti.

Gündoğdu, ''PKK ile Ergenekon adına mı sendikacılık yapacaksınız, yoksa millet adına mı sendikacılık yapacaksınız- Eğer millet adına sendikacılık ve siyaset yapacaksanız yeriniz çalışanların yanıdır, PKK adına yapacaksanız da yeriniz İmralı'dır. Yerinize karar verin, milleti oyalamayın'' dedi.

Yeni anayasa çalışmalarına tüm siyasi partilerin destek sağlaması gerektiğini kaydeden Gündoğdu, yeni anayasanın yazım sürecinin 2012 yılı sonuna kadar tamamlanması ve 2013 yılı içinde yürürlüğe girecek şekilde halkın onayına sunulması gerektiğini vurguladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.