banner

Öğrenci servisleri trafiği olumsuz etkiledi




İstanbul'un bazı bölgelerinde öğrenci servislerinin de yola çıkmasıyla trafikte yoğunluk oluşurken, alınan tedbirler ve vatandaşların uyarılara riayet etmesiyle trafikte ve okul çevrelerinde şu ana kadar büyük bir problem yaşanmadı.

İlk ders gününe yağmurlu havayla başlayan İstanbul'da, bin 228 ilkokul, bin 187 ortaokul, 660 lise olmak üzere toplam 3 bin 75 okulda, 2 milyon 700 bin öğrenci ve 104 bin öğretmen eğitim-öğretime başladı.

Kentte mevcut araç yoğunluğuna ek olarak bugün 12 bin servis aracı da öğrencileri okullarına yetiştirmek için trafiğe girdi. Yağmurun da etkisiyle sabah saatlerinde özellikle Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçişte, Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprüleri ile çevre yolları bağlantıları, Kısıklı, Ümraniye, Şirinevler, Mecidiyeköy, Avcılar bölgelerinde kısa süreli yoğunluk yaşandı.

Metro ve hafif metroda 2 dakikada bir sefer düzenlenirken, metrobüs hattında ise takviye otobüsler sefere konuldu. Buna rağmen, metrobüs ve otobüsler önünde uzun kuyruklar oluştu. İETT hatlarında ise ek olarak 200 otobüs sefere çıktı.

Trafikte sorun yaşanmaması ve problemli noktalara anında müdahale etmek için ilgili kurumların yetkilileri AKOM'da toplandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafikte sorun yaşanmaması için aldığı tedbirler ve vatandaşların uyarılara riayet etmesiyle trafikte şu ana kadar büyük bir problem yaşanmadı.

Trafik beklediğimizin üzerinde iyiydi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da trafikte önemli bir sorunla karşılaşmadıklarını, köprülerde sabah saatlerinde oluşan yoğunluğun da azalma eğiliminde olduğunu söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.