banner

Ders zili Suriyeli çocuklar için de çaldı




AA muhabiri Suriyeli çocukların, Yayladağı ilçesindeki eski TEKEL fabrikasının bahçesine kurulan çadır kentteki okullarında, ilk günlerini görüntüledi.

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Yayladağı ilçesindeki çadır kentlerde kalan Suriyeli çocuklar, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk Kızılayı tarafından çadır kent içerisinde oluşturulan sınıflarda derslerine başladı.

Tüm ihtiyaçları AFAD ve Kızılay tarafından karşılanan çocukların heyecanı yüzlerinden okunurken, okula ilk defa gidecek olan anasınıfı öğrencilerinin aileleriyle birlikte okula geldiği gözlendi.

35 öğretmen ve 2 idarecinin eğitim vereceği okullarda, anaokulu, ilköğretim ve lise öğrencisi olmak üzere toplam bin 234 öğrenci eğitim görecek.

Suriye'nin İdlip kentinden 8 ay önce ailesiyle birlikte Türkiye'ye sığınan 7. sınıf öğrencisi Rubia, okula başladığı için çok heyecanlı olduğunu belirterek, ''Okulumuza Türkiye'de devam edebilmek çok güzel. Ama biz kendi okulumuzu ve sınıf arkadaşlarımızı çok özledik'' dedi.

6. sınıf öğrencisi Celile ise, tüm ihtiyaçlarının Türkiye tarafından karşılandığını dile getirerek, ''Sınıflarımız, imkanlarımız çok iyi. İnşallah kendi ülkemize döneriz ve eğitimimize orada devam ederiz'' diye konuştu.

İlk kez okulla tanışan ana sınıfı öğrencilerinin, ülkelerindeki olaylardan habersiz resim yaparak ve oyuncaklarla oynayarak zaman geçirdikleri gözlendi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.