banner

“İmam hatipler parlak günlerine geri dönüyor”




Başbakan Erdoğan, ''Bugün Türkiye genelinde millet artık imam hatip okullarıyla kucaklaşıyor'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, 2012-2013 eğitim öğretim yılı ve toplu açılış töreninde, bu dönemde eğitimde gerçekleştirilen çok büyük reformların ilk adımlarının atıldığını söyledi.

''Bugün başta Denizli olmak üzere, başta açılışını yaptığımız bu okul olmak üzere Türkiye genelinde millet artık imam hatip okullarıyla kucaklaşıyor. Bu okullarla hasret bugün sona eriyor'' diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bugünden itibaren, bu dönemden itibaren artık imam hatip okulları milletin okulları olarak eski parlak günlerine geri dönüyor. 28 Şubat sürecinde milletin bu okullarından korkanlar, ürkenler, milletin bu okullarını adete bir öcü gibi görenler maalesef bu okulların kapılarına kilit vurmuşlardır. İmam hatiplerin orta kısımlarını kapattılar, bununla yetinmediler, lise kısımlarına da talebin azalması için üniversite sınavında katsayı engelini getirdiler. İmam hatiplerin önünü kesebilmek için tüm meslek liselerine, tüm meslek okullarına yani yoksul Anadolu evlatlarının devam ettiği okullarına vebalı muamelesi yaptılar.

İtibarı iadenin mutluluğu

Bu zulme, baskıya, antidemokratik uygulamaya son verdiklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

Ne zarar gördünüz imam hatip okullarından da bunları kapattınız? Ne yaptı imam hatipliler size de bunları kapattınız? Terörist yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız? Anarşistler yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız? Vatana hizmet aşkıyla yandıkları için mi imam hatip okullarını kapattınız? Ben, evlatlarım, birçok bakan arkadaşlarım imam hatip lisesi mezunları olarak bugün imam hatip okullarına itibarini iade etmenin bahtiyarlığını, bunun tarifsiz heyecanını yaşıyoruz.''

Selçuklu mimarisi

Başbakan Erdoğan, daha sonra açılışını yaptığı 48 derslikli Cedide Abalıoğlu İmam Hatip Lisesi'ni gezdi, öğrencilerle sohbet etti.

Lisenin mimarlarından Turgay Üçyıldız, ''Bütün sınıfların pencerelerini arka tarafa verdik, hiç bir sınıf avluya bakmıyor'' dedi.

Mimar Volkan Üçyıldız ise lisede geleneksel Türk mimari ögelerini modern malzemelerle birleştirdiklerini söyledi.

Binada Şelçuklu mimarisine özgü cumbaların, geniş saçakların, kemerlerin kullanıldığını anlatan Üçyıldız, ''Burada yay şeklinde bir form oluşturduk. 12 bin metrekarelik bir alana yapılan 48 derslikli okulumuzun maliyeti yaklaşık 5,5 milyon TL. Yurt kısmı da 4 bin metrekare alandan oluşuyor. Onunda 2,5 milyon TL civarında maliyeti var. Burayı bir külliye şeklinde düşündük. Cami ve spor salonununda ilave edilmesiyle külliyemiz tamamlanacak'' diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.