banner

Emine Erdoğan’dan velilere mesaj




Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ''Çocukların 6 yaşında okula başlamaları, AB ile tam bir uyumluluk arz edecektir. Hiçbir velinin gözü arkada kalmasın'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın açılışı dolayısıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Şanlıurfa'nın Karaköprü beldesindeki 100. Yıl İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene katıldı.

Burada konuşan Emine Erdoğan, 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı'nın, Şanlıurfa ve tüm Türkiye'deki öğrenci, öğretmen, milli eğitim mensupları ve veliler için hayırlara vesile olmasını diledi.

Emine Erdoğan, şöyle devam etti:

''İlkokula başlama yaşının daha erkene alınmasıyla, bu yıl ilk kez 66 ay ve üzerindeki yavrularımız ders başı yapıyor. İnanıyorum ki, bu yavrularımız çok hızlı şekilde, çok kolay şekilde okula uyum sağlayacak. Minik yavrularımız, oyunlardan ve derslerden oluşan müfredatla, inanıyorum ki çok büyük başarı gösterecekler. Anneler, babalar, bu öğrencilerimizin velileri hiç endişe etmesinler.

Türkiye'de de çocukların 6 yaşında okula başlamaları, dünya ve Avrupa Birliği ile tam bir uyumluluk arz edecektir. O nedenle kimsenin kuşkusu, tereddütü olmasın, hiçbir anne babanın, velinin gözü arkada kalmasın. Şanlıurfa'nın zeki çocukları, Türkiye'nin zeki evlatları, çok kısa sürede okula uyum sağlayıp, eğitim hayatında çok hızlı mesafe alacaklardır. Bugün okulla buluşan, okulla tanışan bu yavrularımıza özellikle başarılar diliyorum.''

İsteyenlerin Kur'an-ı Kerim dersini, isteyenlerin Siyer-i Nebi dersini, isteyenlerin de Kürtçe başta olmak üzere farklı dil ve lehçeleri, ortaokuldan itibaren ders olarak alabileceğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bu yeni uygulamanın da, öğrencilerimize, velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün, burada, yeni eğitim öğretim döneminin başlangıcında sizlere özellikle seslenmek istiyorum. Anne babalarınız, büyükleriniz, sizlerin en iyi eğitimi alabilmeniz, en güzel şekilde yetişebilmeniz için gerçekten büyük fedakarlıklar yapıyor. En başta Sayın Başbakanımız, Türkiye'nin bütün çocuklarının, dünya çocuklarıyla aynı imkanlara sahip olabilmesi için çok çaba sarf ediyor. Sizler bizim istikbalimizsiniz. Sizler, Türkiye'nin aydınlık geleceğisiniz. Siz ne kadar iyi eğitim görürseniz, imkanlardan ne kadar iyi yararlanırsanız, kendinizi ne kadar iyi yetiştirirseniz, biliniz ki Türkiye'nin geleceği de o kadar güzel, o kadar aydınlık olacaktır. Derslerinize çalışmanızı, öğretmenlerinize saygı göstermenizi, anne babalarınızın, velilerinizin yüzünü güldürmenizi sizlerden önemle rica ediyorum. Eğer siz iyi olursanız, Türkiye iyi olur.''

Emine Erdoğan tarihi çarşıları gezdi

Emine ve Sümeyye Erdoğan, Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) ve Keçiören Belediyesi'nce Ahmet Yesevi Mahallesi'nde yaptırılan anaokulunun açılış töreninin ardından, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Kimi vatandaşlar iş ve sağlık konularıyla ilgili sorunlarını iletirken, Türkiye'ye pasaportla giriş yapan bazı Suriyeliler ise burada daha fazla kalmak istedikleri yönünde talepte bulundu.

Daha sonra tarihi Balıklıgöl yakınlarındaki tarihi çarşıları gezen Emine Erdoğan, esnafla sohbet edip alışveriş yaptı.

Emine ve Sümeyye Erdoğan'a, gezilerinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Vali Celalettin Güvenç ve eşi Turan Güvenç ile Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve eşi eşlik etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.