banner

Meclis yeni yasama yılına hazır




Yeni yasama yılının başlaması dolayısıyla ilk tören, saat 14.00'te Meclis kampüsü içindeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve saygı duruşuyla başlayacak.

TBMM Genel Kurulu, saat 15.00'te Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplanacak. Çiçek'in sunuş konuşmasının ardından İstiklal Marşı okunacak. Daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yasama yılı açış konuşmasını yapacak.

Yeni yasama yılının başlaması dolayasıyla TBMM Tören Salonu'nda gerçekleştirilen resepsiyon, geçen yıl olduğu gibi iptal edildi. Bunda, son günlerdeki terör olayları ve şehitlere saygının etkili olduğu ifade edildi. 

Gündem yoğun

TBMM Genel Kurulu, ilk hafta denetim konuları ve uluslararası anlaşmaların onaylanmasını içeren yasa tasarılarını ele alacak.

Yerel seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifi ilk haftalarda gündeme gelecek. AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulması planlanan teklif, yeni yasama yılının başlamasının ardından önce Anayasa Komisyonu'nda, daha sonra Genel Kurul'da ele alınacak.

Sınır ötesi operasyonlar konusunda Hükümet'e verilen yetkinin süresi 17 Ekim'de doluyor. Bu nedenle, konuyla ilgili Meclis'e gelecek olan tezkerenin, 17 Ekim'den önce Genel Kurul'da görüşülmesi bekleniyor.

Ayrıca, bazı BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlık dosyaları da yeni yasama yılının gündem konularından birini oluşturacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.