banner

Türkiye-Suriye sınırında okullar tatil




Suriye sınırındaki çatışmalar nedeniyle Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ne birkaç yüz metre mesafedeki Tel Abyad sınır kapısında muhalifler ile Suriye askerleri arasında şiddetli çatışma yaşanıyor.

İki gündür devam eden çatışmalarda yaralanan çok sayıda kişi ile evlerini terk eden vatandaşlar Türkiye ye sığındı.

Bugün de sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yeniden başlayan çatışmalarda muhalifler Tel Abyad sınır kapısını ele geçirmek için mücadeleye başladı.

Sınır kapısındaki gümrük binası yoğun ateş altına alındı. Zaman zaman bombaların düştüğü binadan dumanların yükseldiği görülüyor.

Yetkililer Akçakale' deki vatandaşları evlerinin çatılarına çıkmamaları ve sınıra yakın yerlere gitmemeleri konusunda uyarırken ilçe merkezi ve ilçenin sınır hattındaki köy okullarında okullar çatışmalar nedeniyle 1 gün süreyle tatil edildi.

Seken kurşunlar nedeniyle Akçakale'de 1'i ağır 3 kişi yaralandı.

(ntv)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.