banner

0-5 yaş çocuklara süt dağıtımı başladı




Okul Sütü kampanyasının başlatılması ile, 7 yıldır sürdürdüğü öğrenciye süt dağıtımını sona erdiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugünden itibaren dar gelirli 46 bin ailenin 5 yaş altı çocuklarına 15 günde bir 4’er litre süt dağıtmaya başladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Süt Kuzusu” adı altındaki süt dağıtımını Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen törenle başlattı. Törene Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ve Tire Süt Kooperatif Koordatörü Yücel Özen de katıldı.

Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin 7 yıldır Tire Süt Kooperatif ile, dar gelirli ailelerin ağırlıklı olduğu bölgelerde 246 okulda 208 bin öğrenciye her hafta 1.2 litre süt dağıttığını söyledi.

Hükümet’in geçen yıl okullarda, zengin fakir ayrımı yapmadan süt dağıtma kararı alması üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin okullardan çekildiğini belirten Kocaoğlu, “Biz 0-5 yaş grubu çocuklara süt dağıtmaya karar verdik. Ancak bunları Alsancak, Bornova ve Karşıyaka merkez, Güzelyalı gibi semtlerde dağıtmak belediyenin sosyal politikasına uygun değil. Biz dar gelirli ailelerin yaşadığı semtlerde tespit edilen ailelerin 5 yaş altı çocuklarına süt dağıtacağız. Ev ev dağıtım maliyeti yüksek olduğu için 15 günde bir 1’er litrelik 4 paket dayanıklı (UHT) süt vereceğiz. Haftada iki litre süt dağıtılmış olacak” dedi.

Süt Kuzusu adıyla paketlenen 1 litrelik sütler sadece bu iş kapsamında kullanılmak üzere alınan 32 adet araçla dağıtılacak. Araçta, sürücü ve bir Büyükşehir Belediyesi çalışanı olacak. Kampanya kapsamında 21 Aralık tarihine kadar 1 milyon 288 bin adet 1 litrelik süt dağıtılmış olacak. Bunun belediyeye maliyeti 3 milyon 71 bin 880 TL olacak. Sütler ilk önce 14 ilçede 166 mahalleye dağıtılacak. Ocak 2013’ten sonra kapsamı genişletilebilecek.(hürriyeteğitim)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.