banner

Bilişim ve Teknoloji Öğretmenleri Çelik ile görüştü




17 Eylül Pazartesi günü Bilişim Öğretmenlerinden oluşan bir heyet, Hüseyin Çelik'i makamında ziyaret etti. Bu görüşmeye başta Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği Başkanı Burcu Yılmaz, Hatice Gökkaya, Hüseyin Ardal, Sinan Aydın, Ömer Güçlü, Murat Ergül, Rümeysa Ekiz ve Gülfidan Tulum katıldılar.

Bilişim ve Teknoloji  Öğretmenleri Çelik ile görüştüGörüşmenin çok olumlu ve umut verici geçtiğini ifade eden öğretmenlerimiz, görüşmede Bilişim Teknolojileri dersinin öğretmenleri açısından sorunlarının, dersin zorunlu olması gerektiğinin, formatörlük kavramının, norm yönetmeliğinin görüşüldüğünü bildirdiler. Hüseyin Çelik'in bundan sonraki süreçte de Bilişim Öğretmenleri ile irtibat halinde olacağını ifade eden öğretmenlerimiz umutlu olduklarını söylediler.

Yüksek Öğretim Kurumunca açılan 300'den fazla bölümün adında bilgisayar ya da bilişim kelimesinin geçmesi yani binlerce öğrencinin bu alanda üniversite eğitimi almak için yıllarını harcaması toplumun bu alanda yetişmiş insan gücüne olan gereksinimin ve bu gereksinimin kendi kendine kazanılamadığının somut örneğidir.  Öğrencilerin de sınırı olmayan bilişime, her geçen gün çeşitlenen, gelişen ve kabiliyeti artan bilgisayar programlarına, internet uygulamalarına ve bilgisayarlara, ihtiyacı ve ilgisi artmaktadır. Bilişim çağında ülkemizin teknolojik üretkenlik kazanmasının ve bilişim okur-yazarlığının elde edilmesinin yolu da okullarımızda kaliteli ve zorunlu bir bilişim eğitiminden geçmektedir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.